Редуцир вентила не може да покачи налягането, а само да го понижи. При константно налягане, много по предвидимо могат да се направят настройките на всички системи след редуцир вентила. Наистина е добре да се намали максимално налягането, но да остане в зоната на комфорт. Има вероятност бойлера да не успее да повиши налягането си до работното на предпазния клапан. Увеличаването на въздушната възглавница в бойлера създава една потенциална бомба. При увеличаване на налягането, вместо да протече предпазния клапан, наляганено ще се нагнети във въздуха, защото той притежава свойството свиваемост. Водата не притежава това свойство.
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Тани
- модератор
125 мнения в "Бойлер налягане?"
Junak
- майстор
За съжаление, наистина всичко е нормално. Става така, защото предпазителния клапан ВРЪЩА в магистралата на студената вода, за да разтовари налягането при загряване. Клапана е настроен за 6 -8 бара. Единствен шанс - намираш отнякъде 5-6 клапана и ги пробваш - докато уцелиш някой на 8 бара.
boretobobo
- специалист
marsman написа:Здравейте,1 клапана се монтира на входа на студената вода директно на бойлера а не 15м от него.
имам проблем с бойлера ми, тече от предпазния клапан когато го пусна да загрява.Повиках хора от гаранцията, който ми смениха предпазния клапан.След смяната му - пак същата работа!Пак ги виках...смениха и терморегулатора.Пак тече!Казаха ми че проблема бил във ВИК и да викам някой майстор да погледне.Обадих се и извиках и такъв майстор който провери налягането и ми каза че всичко е ок!Налягането било 6 бара, което е абсолютно нормално.Посъветва ме - сложи си клапан за налягане след водомера за всеки случай.И това направих... клапана е нагласен на 4 бара. Включвам бойлера.... минава малко време и пак почва да тече от предпазния клапан!Дори и ми прави налягане в цялата система (студената вода) и ми теква вода и от малкия проточен бойлер(предпазния клапан), който е на 10-15 метра от бойлера!!!Виках пак хора по гаранцията на бойлера и те пак ми казват че е от ВИК проблема.Всеки дига ръце от мен вечене знам какво да правя!Моля за вашата помощ.... друг бойлер ли трябва да купя?
2 намали температурата на бойлера 1 от основните проблеми за теч на клапана е това.
3 има начин да си натегнеш клапана но това в краен случаи .
Като вземеш клапана има вътрешна и външна резба вътре във вътрешната има едно кръгче
като цедка. Завърташ посока часовниковата стрелка малко и закачаш за проба.

Тани
- модератор
Junak написа:За съжаление, наистина всичко е нормално. Става така, защото предпазителния клапан ВРЪЩА в магистралата на студената вода, за да разтовари налягането при загряване. Клапана е настроен за 6 -8 бара. Единствен шанс - намираш отнякъде 5-6 клапана и ги пробваш - докато уцелиш някой на 8 бара.Поне доколкото съм запознат, предпазния клапан не връща в магистралата, а тече навън. В случая капе от клапана, но има и такива, които се отвеждат в тръба! А водата се връща в системата, налягането не би се повишило и клапана не би протекъл! Освен това, клапана за който става въпрос в темата е комбиниран с възвратен клапан и ако всичко работи нормално, връщането на вода в системата е практически невъзможно!
ПП Борето, клапана си е на бойлера, а на 15 метра има друг бойлер, който най-вероятно е свързан към топлата вода!
Направи си сам регулиране на предпазен клапан е МНОГО ОПАСНО ! НЕ ГО ПРАВЕТЕ!
Junak
- майстор
marsman написа:Здравейте,И те хората от гаранцията не знаят това е сменят клапаните, за да не текат...
имам проблем с бойлера ми, тече от предпазния клапан когато го пусна да загрява.Повиках хора от гаранцията, който ми смениха предпазния клапан.
Тани написа:Поне доколкото съм запознат, предпазния клапан не връща в магистралата, а тече навън. В случая капе от клапана, но има и такива, които се отвеждат в тръба! А водата се връща в системата, налягането не би се повишило и клапана не би протекъл! Освен това, клапана за който става въпрос в темата е комбиниран с възвратен клапан и ако всичко работи нормално, връщането на вода в системата е практически невъзможно!Дайте най-накрая да уточним как работят тез клапани, че се драчим за едно и също във всяка тема...
Тани
- модератор
Junak написа:За съжаление, наистина всичко е нормално. Става така, защото предпазителния клапан ВРЪЩА в магистралата на студената вода, за да разтовари налягането при загряване.Да видим дали съм разбрал правилно! От написаното от тебе излиза, че клапана , който е монтиран директно на бойлера,е нормално да връща налягането в магистралата (водопровода преди него)

Благодаря на всички за отговорите и се извинявам ако съм объркал темата.
Клапана за налягане върши работа само за намаляне на налягането в системата.В момента е настроен на 3-4 бара... ако го направя на по малко водата видимо намаля.Предпазния клапан е на самия бойлер и до момента съм сменил 5.От 4 години имам този бойлер и до сега и капка не е паднала, а в момента изтичат сигурно от 5 литра на горе и това е с последния клапан който взех и от него тече най малко!С другите пръскаше доста повече.Лошото е че бойлера надува цялата система в апартамента.Мерил съм налягането до водомера - в смисъл на спрян вик и никакво налягане почти в системата, пускам бойлера и след 10 мин почва да вдига налягането и стига някъде към 8 бара до водомера и при самия бойлер предпазния почва да тече(разстоянието от бойлера до водомера е 5-6 метра поне).Самия бойлер е настроен почти на половината да загрява, така че няма да е от прегряване.Малкия бойлер няма как да го объркам, защото до него стига само студена вода!
А за този разширителен съд...ако сложа такъв, освен че ще събира вода вътре....налягането в системата ще спадне ли?
Клапана за налягане върши работа само за намаляне на налягането в системата.В момента е настроен на 3-4 бара... ако го направя на по малко водата видимо намаля.Предпазния клапан е на самия бойлер и до момента съм сменил 5.От 4 години имам този бойлер и до сега и капка не е паднала, а в момента изтичат сигурно от 5 литра на горе и това е с последния клапан който взех и от него тече най малко!С другите пръскаше доста повече.Лошото е че бойлера надува цялата система в апартамента.Мерил съм налягането до водомера - в смисъл на спрян вик и никакво налягане почти в системата, пускам бойлера и след 10 мин почва да вдига налягането и стига някъде към 8 бара до водомера и при самия бойлер предпазния почва да тече(разстоянието от бойлера до водомера е 5-6 метра поне).Самия бойлер е настроен почти на половината да загрява, така че няма да е от прегряване.Малкия бойлер няма как да го объркам, защото до него стига само студена вода!
А за този разширителен съд...ако сложа такъв, освен че ще събира вода вътре....налягането в системата ще спадне ли?
gogo7777
- майстор
- На линия
Изпразни бойлера и го напълни пак. Имам подозрение, че в бойлера няма въздух. Хоризонтален ли е бойлера? Какъв цолаж е тръболяка от водомера до бойлера? Какви преходи има по трасето? Много високи стойности на налягането се получават при тебе. У нас имам завидно налягане в тръбопровода, а е 3,5 бара при 3/4 тръби.
Тани
- модератор
Щом от нулево налягане имаш повишаване до 8 бара за няколко минути, значи наистина нямаш никакъв въздух в системата. Частично източване на водата през предпазния клапан при спрян кран на водомера, може би ще ти реши проблема с капането. Другия проблем обаче ще остане. Недопустимо е бойлера да връща налягане в системата. Трябва да му сложиш отделен възвратен тлапан, щом комбинираните не вършат работа.Да не би скоро да са ти сменяли водомера и да са му сложили възвратен клапан и от тогава да ти се е появил проблема?
Тема "Бойлер налягане?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература