Имам едно място от 200-300 кв.м което от много години не е торено с нищо и е много слабо.На пролет мисля да го засадя с лук,не знам дали сега да не го наторя-оборски тор няма,само за искуствени торове можем да говорим.Дайте съвети ако знаета.
- 1
- 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Йордан
- специалист
20 мнения в "Торене на слабо място"
fillme
- специалист
Това е вид тор с три основни съставки - азот, фосфор и калий. Има различни видове NPK, но най-масовия е 15-15-15 и може да се намери в 90% от агроаптеките. Числата показват процента съдържание на отделните елементи в торта. Може да се намери химическа смес при която всички гранули са един цвят и сравнително еднакви по големина има и механична смес, която има различни по цвят и големина гранули.
Svetoslavoff1
- майстор
Да ти кажа, аз като си купих мястото, няколко години преди това е било занемарено и неподдържано. Е такъв зеленчук имахме първата година без да сме торили!
Така че Иванов с право те пита.
Така че Иванов с право те пита.
fillme
- специалист
Дървесната пепел е чудесен вариант стига да не е примесена с пепел от въглища. Препоръчителната доза е около 70 кг на декар. Колкото до комбинираната тор (NPK), ако се слага пролетта е добре да се избере бързо действаща, тъй като обикновената започва да действа след около 6 месеца и затова с нея се тори обикновено есента. Както е казал igt азота (амониев нитрат) е хубаво да се сложи по-рано, т.е. в ранен стадии на развитие и в по-малко количество, защото ако се прекали лука няма да трае при съхранение... ще се разкашка.
igt
- специалист
Пиша по спомени, но мен са ме консултирали специалисти, че NPK през есента и през пролетта се слага само на дръвчета. Относно едногодишни култури, в т.ч. и лозите да слагам само пролетта. Споделям, че по спомени този тор действа 6 месеца, а не започва действието си след 6 месеца.
Пиша горното с цел знаещите да го коригират, съобразно верността му и правилното третиране и не на последно място питащия да не бъде заблуден, пък и аз да узная нещо полезно.
Пиша горното с цел знаещите да го коригират, съобразно верността му и правилното третиране и не на последно място питащия да не бъде заблуден, пък и аз да узная нещо полезно.
fillme
- специалист

Пак казвам има различни видове NPK. Например различните NPK на Yara започват да действат след 2 седмици и гранулата се разтваря в 4-5 пъти по голяма площ от обикновеното NPK.
- 1
- 2
Тема "Торене на слабо място" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература