Без воден клапан НЕ може.
Приемете го за аксиома и го спазвайте.
След 10- тия ден от тихата ферментация СО практически не се отделя.
Клапана все пак има известно съпротивление- има 5см. воден стълб, което
противодейства на вакуума, който се създава когато ношта температурата се понижи с 2-3 градуса
и кислород не може да навлезе и държи докато пак се образува малко СО да изравни налягането.
Приемете го за аксиома и го спазвайте.
След 10- тия ден от тихата ферментация СО практически не се отделя.
Клапана все пак има известно съпротивление- има 5см. воден стълб, което
противодейства на вакуума, който се създава когато ношта температурата се понижи с 2-3 градуса
и кислород не може да навлезе и държи докато пак се образува малко СО да изравни налягането.