Здравейте,искам да попитам струва ли си да минавам от пелети на газ.В момента копаят до нас и ако пусна молба ще ми прекарат.Сега сам с котел Бош 32 KW + горелка Фероли 34 KW.Отоплявам 2 етажа по 100 кв.метра+300 литра бойлер ,общо 150 алуминиеви глидера H600.Препоръчайте някакъв котел за тази мощност,гледам кондензните на Бош,7000 и 3000 но пише че работят на ниска температура,незнам дали могат да работят на 80-60 градуса,или да се насочвам към конвенционален,няма възможност да добавям повече ребра.Предпочитам котела да е едноконтурен,понеже си имам бойлер 300 литра с 2 серпентини и към него са вързани и сл.колектори .Четох че се слагат контролери на котела на газ да спира по стайна температура,но ние сме 2 етажа отделни къде,да сложа този контролер,до сега горелката се управляваше по температура на водата имам термоглави във всички стаи.Къщата е изолирана цялата със сменена дограма.
Благодаря предварително на всички които отделят време,че не съм много наясно с газта.
Благодаря предварително на всички които отделят време,че не съм много наясно с газта.