Чаро написа:По-скоро да оставя отворено нощно време при по-хладно време. В топлото въздуха е наситен на влага и не суши толкова.Жена ми е на друго мнение. Казва, че като е топло по-бързо й съхне прането.
Женска й работа.

N.Georgiev написа:ми то сега е с гипсокартон....Събаряй го тоя боклук и си го направи с гипсокартон - водоустойчивост.
N.Georgiev написа:Явно терминологията не ти е ясна и бъркаш нас .Предполагам , че дограмата е обърната с гипсокартон който е лепен с гипсово лепили и след това е шпаклована и шпакловката ( а не мазилката ) не е изсъхнала . Това може да се получи ако е шпакловано с шитрок -оранжев и е дебела самата шпакловка или някакъв некачествен материал с изтекъл срок на годност .Да терминологията не ми е ясна определено... но майсторите направиха точно това което ти казваш... залепиха шпакловаха взеха ми парите и сега чакам да изсъхне... външната страна изсъхна за има няма 2-3 дена но вътрешната не иска и това е... дано изсъхне за първа пролет.... Нормално ли е тази шпакловка да ми прави конденз докато изсъхне... уж съм с 4 сезона стъкло и не би трябвало да има конденз.
Тани написа:Колега, като обърна прозорец с гипскартон и шпакловам с оранжев Шийтрок, мога да нанеса 2-3-4 ръце и да шлайфам шпакловката в рамките на 3-4 часа включително лепенето на картона! Тук става въпрос за седмици! Колкото и дебело да е нанесен, на другия ден ще е изсъхнал! Все пак Шиитрока съхне от изпарение , а не е като останалите шпакловки , по химичен път!Не е боядисвано.. чакам го да изсъхне и тогава ще го минем с латекс... стените нямат никаква изолация, и да има пяна на дограмата която вече е закрита от шпакловката... утре ще пиша какви материали са ползвали защото те хартисаха и ги държа на тавана.
Съмнява ме, че е боядисано преди да изсъхне и сега са останали петна по боята, които създават илюзия за мокри петна. Стените имат ли изолация? Сложена ли е пяна на отворите в монтажната пяна, образувани от трупчетата при монтажа на дограмата?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: