• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 17
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
ivanovrg - специалист
ще помоля някой модератор да поразчисти темата на човека от последните ни писания
благодаря им предварително
boretobobo - специалист
прочети характеристиките на картона тегли се на дължина а не на ширина.
После ми говори за монтаж.Линейно разширение знаеш ли . Има го на всякъде в пп пм пмс тръби
бетон арматурата.Като се монтира на дължина раздува и пука след събиране.
На широко помага на конструкцията за здравина . :?
Pooh - майстор
boretobobo написа:
прочети характеристиките на картона тегли се на дължина а не на ширина.
После ми говори за монтаж.Линейно разширение знаеш ли . Има го на всякъде в пп пм пмс тръби
бетон арматурата.Като се монтира на дължина раздува и пука след събиране.
На широко помага на конструкцията за здравина . :?
Пич, ако някога, някъде си правил окачен таван - не минавай наблизо, да не ядеш хурката.
Не е срамно, че си неграмотен, срамно, че се опитваш да оправдаеш неграмотността си с ... още по-неграмотни решения! Има литература как се монтира окачен таван от гипсокартон - прочети малко, преди да напишеш следващата безумна хипотеза.
Вникни малко в следващите редове:
НИКЪДЕ, НИКОЙ ПРОИЗВОДИТЕЛ НЕ ДОПУСКА МОНТИРАНЕ НА ГИПСОКАРТОН, ПРИ ПО-ГОЛЯМО ОТ 50 см. РАЗСТОЯНИЕ МЕЖДУ ПРОФИЛИТЕ, ПРИ ОКАЧЕН ТАВАН!

... от друга страна ... кой съм аз, че да давам акъл на "майстора" ... Прави к'вот знаеш, пък неграмотници като нас с ivanovrg и gogitko, ще "режем главите" на хорицата, за "измислени от някой немАц преосигурявания...

П.П. Боже-боже ... ела си прибери вересиите, че преливаме от ресто вече! :prayer:
П.П.П.
boretobobo написа:
ХАААА Евала на майсторите Дели от зад на пред картон 1.2 НАААААААААА три а после а после
сложи профил Манго вика дакси (разбрали) утре ще ви нарисувам.
А сметките има кой да ги прави.
Това ако някой успее да ми го дешифрира - черпя бира по избор. 5 пъти го чета и само се убеждавам, че или автора е по-пиян от мен, или българският език му е чужд и ползва Google-преводач. :weedman:
Тани - модератор
Боре, гипскартона на таван ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се монтира перпендикулярно на профилите. Това автоматично елиминира размера 120 от сметките на МЕЖДУОСОВОТО разстояние между профилите. Междуосовото разстояние трябва да е МАКСИМУМ 50 см. То пък зависи от товароносимостта, която искаме да постигнем ( два или новече пласта гипскартон, фигури, тежки осветителни тела ) и от размера на гипскартона, кайто ще монтираме. Ако си ентусиаст и си решил да вдигаш 240см гипскартон на тавана, очевидно размера 50см не е подходящ и трябва да се мине на 40. Това са основни ИЗИСКВАНИЯ и ще те помоля следващия път като даваш съвет, да ги спазваш за да не подведеш някого. А у вас ако искаш и по диагонал ги слагай. Може и да споделиш снимки, имаме специални теми за целта :wink:
Както са вижда от горе написаното, монтажа то тавана, коренно се различава от този на стените.А дори не съм влизал в подробности които също са важни, но не са предмет на тази дискусия.
Правенето та фигури също се различава от правенето на тавани и стени. Ако при последните, се изгражда цялостно конструкцията и като финал се слага картона, то при фигурите не е така. За таван се започва от най-високото (от пода) хоризонтално ниво, и КОГАТО Е ЗАТВОРЕНО С ГИПСКАРТОН, тогава вече ВЪРХУ ГИПСКАРТОНА, захващаме УД профила, на който ще виси гипскартона на вертикалната страна на фигурата. Обикновено това е ивица гипскартон 10 - 20см. В конретния случай ми се струва, че е дори под 10, така че УД профила, който вече сме монтирали на тавана, спокойно понася тежестта му. След като сме захванали УД и ивици по цялата периферия, правим последна проверка с мастар или лазерен нивелир дали не сме объркали някъде с изрязването или при монтажа някъде сме хванали ивицата с милиметър надолу. При необнодимост се коригира с рендето и вече имаме линията на височината на долното ниво. Чак сега продължаваме с конструкцията му, като монтираме профил от долната страна на ивицата и ако, както е в случая, следващото ниво е захванато в стената, захващаме УД и в нея. Чак когато сме монтирали всички УД по цялата периферия, монтираме В ТЯХ ЦД за които предварително сме предвидили окачвачи на тавана. След като сме затворили и това ниво с гипскартон, може да започнем с УД за следващото. Надявам се това разяснение да помогне на автора да си изгради стратегия за довършване на фигурата. В момента майсторлука му клони повече към тенекеджия, чието произведение, ще бъде облечено в гипскартон НАКРАЯ :partyman:
nv952 - майстор
Тани това ми е първото тенекеджийство :lol:
Тани - модератор
Е всички така сме почнали :wink: Ти се справяш сравнително добре! Виж и аз какви глупости съм правил първия път:
viewtopic.php?p=6633#p6633

Сигурен съм, че на следващия таван ще се справиш много по-добре и хем ще избегнеш грешките, хем ще се справиш по-бързо и качествено! Надявам се да си разбрал технологията за фигурите от предишния ми пост :? Опитах се да обясня максимално опростено, но не знам дали успях!
nv952 - майстор
мисля че го разбрах.На една снимка съм направил как трябва да стане.
С ЧЕРВЕНОТО е както мислех да го сложа в началото и сега разбрах че е ГРЕШНО.
С ЗЕЛЕНОТО е правилното.
ПП надявам се че е така. :)

Прикачен файл

грешно.jpg

Прикачен файл

правилно.jpg
Тани - модератор
Май не си ме разбрал съвсем :lol: Важно е разстоянието между профилите, а не самата ориентация на гипскартона. Ако размерите ти са по-малки от лист гипскартон, значи няма никакво значение как ще си изрежеш гипскартона. Само ако ще го огъваш има значение! Също така, ориентацията е важна, за да може там, където се срещат два нефабрични канта, да има профил.
Ако предположим, че скарата е през 40см, то тогава имаме възможност да монтираме гипскартона и успоредно и перпендикулярно на профилите -
200/40=5
120/40=3

Правилния вариант обаче е перпендикулярно, за да останат само фабричните ръбове без профил под тях. Фабричните ръбове са скосени и там има място за повече шпакловачен материал, които да предотврати напукване!

Та правилата са

- 50см или по-малко разстояние между профилите - няма как да видя колко е, за да ти кажа да ли си сгрешил.
-профил, под нефабричните ръбове - не знам какви са ти размерите, на отвора, който искаш да покриеш!
8180 - майстор
ivanovrg написа:
ще помоля някой модератор да поразчисти темата на човека от последните ни писания
благодаря им предварително
Сори,
Това е най-тъпата работа. Винаги има риск да изтриеш 20см, повече и трябва супер внимателно да четеш къде между глупостите са наляти умности. :)
Сигурен съм, че почти всеки МОЖЕЩЕ да се усети накъде отиват нещата посред нощ, да сигнализира 1-2 мнения за триене и изчака утринната трезвост.

Какво да правя с поредица от мнения от сорта:
А: - Ей, ч-шшш пак ли да ви уча, че.....
В: - Това са пълни глупости, много са ти ракиите. Вземи се спри............
Навсякъде го пише ....... половин стр. изложение на правилна технология.
А: - Алоууу - обърни листа и пак смятай. Има и др. листове.
С: - Ама това е стена - други сценарий са.
Х: - Хайде пак дойдоха римляните. Ха-ха-ха. Иначе съгласен с С и да добавя....

Някъде на разсъмване:
У: - Пак осрахме темата. НАМА ли модераторииии? Спят! :?
nv952 - майстор
Тани написа:
Май не си ме разбрал съвсем :lol: Важно е разстоянието между профилите, а не самата ориентация на гипскартона. Ако размерите ти са по-малки от лист гипскартон, значи няма никакво значение как ще си изрежеш гипскартона. Само ако ще го огъваш има значение! Също така, ориентацията е важна, за да може там, където се срещат два нефабрични канта, да има профил.
Ако предположим, че скарата е през 40см, то тогава имаме възможност да монтираме гипскартона и успоредно и перпендикулярно на профилите -
200/40=5
120/40=3

Правилния вариант обаче е перпендикулярно, за да останат само фабричните ръбове без профил под тях. Фабричните ръбове са скосени и там има място за повече шпакловачен материал, които да предотврати напукване!

Та правилата са

- 50см или по-малко разстояние между профилите - няма как да видя колко е, за да ти кажа да ли си сгрешил.
-профил, под нефабричните ръбове - не знам какви са ти размерите, на отвора, който искаш да покриеш!
през 50 см са ЦД-тата на дължината на стаяна а на широчината на стаята са през 45см
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 17

Тема "Окачен таван с лед осветление в панелен апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: