ще помоля някой модератор да поразчисти темата на човека от последните ни писания
благодаря им предварително
boretobobo написа:прочети характеристиките на картона тегли се на дължина а не на ширина.Пич, ако някога, някъде си правил окачен таван - не минавай наблизо, да не ядеш хурката.
После ми говори за монтаж.Линейно разширение знаеш ли . Има го на всякъде в пп пм пмс тръби
бетон арматурата.Като се монтира на дължина раздува и пука след събиране.
На широко помага на конструкцията за здравина .
boretobobo написа:ХАААА Евала на майсторите Дели от зад на пред картон 1.2 НАААААААААА три а после а послеТова ако някой успее да ми го дешифрира - черпя бира по избор. 5 пъти го чета и само се убеждавам, че или автора е по-пиян от мен, или българският език му е чужд и ползва Google-преводач.
сложи профил Манго вика дакси (разбрали) утре ще ви нарисувам.
А сметките има кой да ги прави.
ivanovrg написа:ще помоля някой модератор да поразчисти темата на човека от последните ни писанияСори,
Тани написа:Май не си ме разбрал съвсемпрез 50 см са ЦД-тата на дължината на стаяна а на широчината на стаята са през 45смВажно е разстоянието между профилите, а не самата ориентация на гипскартона. Ако размерите ти са по-малки от лист гипскартон, значи няма никакво значение как ще си изрежеш гипскартона. Само ако ще го огъваш има значение! Също така, ориентацията е важна, за да може там, където се срещат два нефабрични канта, да има профил.
Ако предположим, че скарата е през 40см, то тогава имаме възможност да монтираме гипскартона и успоредно и перпендикулярно на профилите -
200/40=5
120/40=3
Правилния вариант обаче е перпендикулярно, за да останат само фабричните ръбове без профил под тях. Фабричните ръбове са скосени и там има място за повече шпакловачен материал, които да предотврати напукване!
Та правилата са
- 50см или по-малко разстояние между профилите - няма как да видя колко е, за да ти кажа да ли си сгрешил.
-профил, под нефабричните ръбове - не знам какви са ти размерите, на отвора, който искаш да покриеш!
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: