• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 94
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kam34 - специалист
fox_vt написа:
Пичове взех си ей тая джиджавка MS2108

Таа интересува ме кога показва минимум максимум стойностите?И кога се запаметява, нещо не вдянах точно това от упътването.В смисъл ако замервам ток DC дали ще мога да видя показанието максималното ако не съм до уреда и съм спрял тока вече?
Уреда ти е перфектен за цената си. Имам го същия купуван от тук http://www.stbbg.com//?page_id=21&record_id=6654 функиите за които говориш до сега не съм ги ползвал, трябва да се види в упътването му да ли действат на обхват DC ток.
fox_vt - майстор
Имам предвид функцията inrush която обаче е само за AC .Ако замерва стартов ток на колата няма да мога сам да го направя аи няма да видя показаното на дисплея.Както и хидрата е показал има си уреди със точно такава цел.
hidrazin - майстор
Ама моля да не ЗАМЕРВАТЕ !!! Измервайте а не говорете като дюлгери и плочкаджии. :evil: Ето в режим MIN/MAX и в режим INRUSH. Измерено преди половин час на OPEL ASTRA 1.7DTL.
Прикачен файл:
MAX.jpg
Прикачен файл:
MIN.jpg
Прикачен файл:
INRUSH.jpg
:partyman:
fox_vt - майстор
Ех хидра тцтцц писах го сабахлям от тела със автоматичната клавиатура не ми се поправяше.Измерих го със помоща на колега не мога да разбера как се влиза в тоя режим да действа паметта.Въпросът е че функцията инруш я има само при променливото ,твоя флуке е ясно че може и така и така :-D Иначе сабахлям запали от четвърт побръмчах минута минах 300 метра и угасих за баничка.След това каза вю вю вю и не запали.Върнах ключа и от раз,след още 300метра спрях угасих и тогава направихме Измерване :-D 315А първия път веднага след това 385А.Това за мен не са нормални стойности при не първо палене 1,9ТДИ.Понеделник или вторник отива на лекар със рутинно сменяне на четки,втулки и проверка на ротор.
nv952 - майстор
fox_vt написа:
сабахлям
помощТа
сабахлям
Колега,за да ти разшифровам написаното трябваше тълковен речник да ползвам :-D :-D :-D (http://www.bgjargon.com/word/meaning/%D ... 0%B5%D0%BC и слава Богу,че са го направили ). :razz:
fox_vt - майстор
Трябва да си призная че това за помощТа не го знаех :razz: А това че не знаеш какво е сабахлям или гутен сабахлям :? при положение че ние знаем за илена и имилия :lol: Кеф ми е понякога да говоря на жаргон,ако някой чужденец иска да учи езика да не е от мен :weedman:
nv952 - майстор
илена и имилия ми и тези не знам.Ще ме светнеш ли какво значат. :?: :-D :-D :-D
fu4ko - специалист
Илена трябва да е Елена,Елена от една песньовка,а Имилия трябва да е Емилия дет си показва котето на сцената :-D
nv952 - майстор
То тая емилия я знам даже я и слушам. :razz: :-D
hidrazin - майстор
Сега ме амбицирахте да си правя и анализи на стартовия ток на колата. Ето и малко с друго FLUKE. :cool: Ето и запис на тока към акумулатора в продължение на 10 секунди.
Прикачен файл:
DSCF1532-1.jpg
Ето и самата графика, но вече източена в компа. Първия пик е от порядъка на 580А и после докато върти стартера се движи около 300А в продължение на около 2 секунди. Това е времето за палене без да отчитаме времето на подгрев на свещите. Самите свещи в началото консумират около 75 ампера и за 1О секунди подгрев токът през тях намалява с 15-20 ампера поради повишаване на вътрешното им съпротивление от загряването. Веднага след стартирането на двигателя тока си обръща посоката и започва да зарежда акумулатора. Първоначално с около 45 ампера и после бързо намалява.
Прикачен файл:
Start1.jpg
Хубаво е когато имаш читави уреди. Можеш да видиш неща за които само предполагаш как се случват. От тези секунди измерване можеш да си направиш много изводи - за подгревните свещи, за стартера, акумулатора, генератора ... За съжаление едно такова животно струва от порядъка на 3500 наши пари. :|
:partyman:
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 94

Тема "Купуване на Мултицет-какъв?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: