• 1
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 198
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
andro440 - майстор
nikolaytatarov написа:
интересува ме дали може да го захрани заедно с генератора,вентилатора дърпа 0.45А, имах случаи при които от пусковия ток , захранващия блок му се включваше защитата въпреки че номиналния на вентилатора беше на половина от макс ималния на захранването
:idea: направи вентилатора с реле задръжка ,както примерно зареждаш кондензаторите на 300-та волта ...само идея е това
andro440 - майстор
nikolaytatarov написа:
нещо не схванах

плавен старт
kle500 - специалист
Днес завърших укрепването на изводите на диодите. Две ленти от текстолит. На горната са запоени две медни парчета, където ляга извода на диода. Под медните планки в гетинакса са разпробити отвори за да могат болтовете да легнат върху медните парчета. Долната лента е за изолация. Така са подбрани на дебелина, че да няма напрежение в изводита на диодите.

В крайна сметка се получи много стабилно, жалко че изводите на диода не позволяват закрепването ка кабелна обувка 25 кв. с болт ф8 мм :-D . Кабелните обувки ги направих от медна муфа за снадаване на медни тръби.
Тези дни може да почна със сглобяването и фоеверките..., дано не гърми много. :-D

Прикачен файл

PB070218.JPG

Прикачен файл

PB070217.JPG
nikolaytatarov - специалист
Даи една снимка в разглобен вид, и аз нещо такова съм си го мислил ама как ги събра тези глави на болтовете в текстолит 1,5мм а и запоени ли са ,аз искам да ползвам 5мм болт а главата е много дебела
kle500 - специалист
Болта и от този модел 5мм
http://euroboltbg.com/index.php?o=produ ... oup_id=193
широка и тънка глава. Стандартно главата е дебела около 3мм, аз я запилих до 2мм. Сваля се само върха на шлиците за отверката , основната част си остава. Болтовете са запоени за медните пластини за да не превъртат. Горната текстолитова лента е дебела 2мм., долната - 1,5мм. Медните пластини - 1мм.
andro440 - майстор
Тези дни може да почна със сглобяването и фоеверките..., дано не гърми много. :-D[/quote]

Дано да Не Гърми ..Изобщо ! щото ако гръмне -гърми Много! :party:
emilnikov - напреднал
На моя инвертор сложих MURP20040CT , ДОБРЕ СЕ ДЪРЖАТ И СЕ ЛЕСНИ ЗА МОНТАЖ
kle500 - специалист
Спор няма, че са по-добрият вариант.
И аз съм ги търсил, но никъде не ги намирам в БГ.
emilnikov - напреднал
ИМА ГИ В ЕЛИМЕКС 26ЛВ , КУПУВАХ ГИ ОТТАМ С ПОРЪЧКА. ЧАКАХ ГИ МЕСЕЦ И ПОЛОВИНА В МОМЕНТА ИМАТ ДВЕ БРОЙКИ НО АКО ТИ ТРЯБВАТ ПОВЕЧЕ С ПОРЪЧКА http://elimex.bg/product/42749/modul-murp200a-600v.html
  • 1
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 198

Тема "Изработка на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: