• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
nv952 - майстор
тани луничките са ми 18 по 3 вата едната.
Тани - модератор
Всъщност това по никакъв начин не променя принципа :wink:
nv952 написа:
При по-голямо ползване клемите нагряват ли се.Питам защото мисля,че на 12в няма да имам такива проблеми тъй като кабела е с бая дебела изолация и дебелина 1.5кв мм
При 12V , тока винаги ще е по-голям, отколкото при 220V , за една и съща мощност! Цари масова заблуда, че за 12V тока е по-малък, не очевидно не е така ! Ето ти и тока за твоя случай!

- за 12V 54/12= 4,5A
- зa 220V 54/220=0,25А

Е , вече не е тока на три бойлера, а само на половин бойлер или една печка - 1 киловат!
N.Georgiev - специалист
Аз ползвам термо шлауфки или клемите които Тани е показал .
nv952 - майстор
Вече съм към финала.гипскартона е монтиран.кабелите за луничките също.Закачих и фассунгите за да ги пробвам и светят много много яко.Много съм доволен от луните и изобщо не съжалявам че дадох повече пари за ЛЕД осветление.Сложих и лед лентата но контролера за 2 ри път се прее.ава.Монтирах го и преди да сложа последния лист ГК реших да пробвам осветлението и вкл лентата и натискам зелено то свети синьо,натискам синьо то свети червено и някви такива смотани работи станаха.Изкл контролера и пак го вкл и заби нещо.Сега като вкл кабела светва за половин сек бяло и после се сменя на зелено.Сега се чудя какъв контролер да взема.

Прикачен файл

P231113_2106.jpg

Прикачен файл

P231113_1644[02].jpg

Прикачен файл

P231113_1644[01].jpg тук сложих един допълнителен профил щото гипскартона нямаше къде да го хвана

Прикачен файл

P231113_1644.jpg

Прикачен файл

P231113_1532.jpg
nv952 - майстор
снимки

Прикачен файл

P231113_2215.jpg

Прикачен файл

P231113_2215[03].jpg

Прикачен файл

P231113_2215[02].jpg
Мерси за полезните съвети и снимки. :prayer:
С приятеля ми мислим да си инсталираме такова осветление в кухнята и ще приложим много от тях.
nv952 - майстор
Колеги приключих с тавана.Остана само грундиране и боядисване.
Въпроса е обаче че като махнах балатума на плочата остана един мъх който не знам как да махна.Може ли някой съвет.Мислех си с перфоратора да го изкъртя но 20 кв м са бая площ.Забравих да кажа че балаутма е лепен с Ц200
tysonlkr - специалист
Пръскаш с вода и с шпаклата. Доста е трудоемко, но ще е по тихо отколкото с перфоратора. А и след перфоратора ще е необходима замазка. Ако пода е равен няма да е с перфоратора ще си усложниш работата :roll:

Не си уточнил какво ще слагаш на пода, което също е от значение :wink:
nv952 - майстор
колега аз го направих вече и се получи супер.Намокрих обилно и с металната четка за ъглошлайфа го минах.Ще слагам ламинат 8 мм и подложка 5 мм.
nv952 - майстор
С ГОЛЯМО ЩАСТИЕ ОБЯВЯВАМ ПРОЕКТА ЗА ПРИКЛЮЧЕН.
Искрени благодарности към хората които ми помогнаха в това не леко начинание.
Като за край съм направил едно видео с ОТЛИЧНО качество на крайния резултат.(вече имам галакси С4 и няма да ви мъча с размазани снимки.)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=U0pQo_ZRP3I[/youtube]
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17

Тема "Окачен таван с лед осветление в панелен апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: