• 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 48
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Определено тези за картон са за предпочитане. От тези черните нищо не става! Тези за картона имат много предимства.
:partyman:
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Определено тези за картон са за предпочитане. От тези черните нищо не става! Тези за картона имат много предимства.
Аз ползвам черни. Обаче не ми харесва начина, по който капака се закрепва за самата кутия, обикновено се разчита на нищо друго, освен езичетата по края на капачето и опъна, който осигуряват. Има и едни, на които може изглежда и винтчета да им се тури, отдолу имат отвори, но капачките нямат - ако някой е ентусиаст де, ама проблема е че трябва да ги редиш тия кутии точно, за да не бъдат винтчетата на различни места като се огледаш. За това викам - няма ли такива с посоченият щифт с резба в средата на капака и съответният на самата кутия, да си я завиваш в кръгче. За гипсокартонените кутии ясно, но питам за черните.
vk - специалист
За мен чешката Kopos Kolin прави най-хубавите конзолни и разклонителни кутии, за тухла, за гипсокартон, за каквото се сетиш. Да ти е кеф да работиш. Вижте тук в каталога http://www.kopos.com/soubory/katalogy/e ... rabice.pdf
drastar - специалист
Алооооооо, темата е без разкл. кутии :-D :-D :-D :-D
:partyman: :partyman:
thinkpad - майстор
Аз да вдигна темата с тъп въпрос/по-скоро оплакване/. Абе, защо старите конзолни кутии от бергамантова хартия или каквато е там са ги правили толкова тесни, че където човек да иска да смени контакт с нов, трябва да маха старата кутия, да кърти малко по-голяма дупка и да слага нова кутия? А другият вариант е да не оставяш никакви аванси на кабелите, щото просто зад новите контакти, които са с друга схема на захващане не остава място и много трудно се намушква контакта. Винаги съм се възмущавал на това! [-(
hidrazin - майстор
Лягай да спиш и помисли на сън.
П. Петков - специалист
Аз съм един от малкото идиоти, които си правят конзолните кутии сам. Използвам ПВС тръба ф63х3. Отрязвам цилиндър с дължина 8 см, след което му пробивам няколко радиални отвора (за кабела, и за да влиза малко гипс). След това правя две тапи, като отрязвам друг цилиндър с дължина 65мм, който го срязвам надлъжно и го нагрявам с пистолет за горещ въздух. Изправям и охлаждам цилиндъра между две метални плочи, като го превръщам в плоскост. Очертавам кръгове с диаметър 63 и 57мм, изрязвам ги грубо с гилотина и накрая ги струговам на едно малко стругче (С210). Едната тапа (задната) я правя със стъпало ф57мм и я залепвам с "Тангит". Стъпалото е необходимо, защото имаше случаи, при които в процеса на натикването на конзолата в отвора с гипса, дъното се отлепваше и навлизаше заедно с гипса навътре в цилиндъра. Предната тапа (ф57мм) е без стъпало и я ползвам за запушване на цилиндъра при гипсирането, като това улеснява шпакловането. Същата я ползвам многократно и за монтажа на другите кутии.
Прикачен файл:
IMG_0569[1].jpg
IMG_0569[1].jpg (60.34 KиБ) Видяна 2589 пъти
P.S.
Този, който е конструирал това недуразумение С210, да му изсъхнат ръцете и да си препикае дипломата! От една страна фрикционен самоход, а от друга - задно седло на "лястовича опашка"!!! Сигурен съм, че той никога не е нарязвал с метчик или плашка резба на струг, ползвайки задното седло!
hidrazin - майстор
:? Интересен подход по въпроса. Нямам нищо против това, че си правиш сам конзолните кутии. Само ако може да обясниш какви са им предимствата, защото сигурно има такива за да играеш в този цирк. Това за което се сещам сигурно е че са с по-дебели стени и дълбоки колкото си искаш. За друго не се сещам.
drastar - специалист
Ко ма напрай, ти бе :shock: :? :-D

То е ясно, че не си смятяш време и труд, но ток + пвц + лепило :? Идвали много по ефтино :?
Питам съвсем сириозно ?
mitko_rupite - специалист
При оргиналните кутийки , има дупки в които се завиват винтове за застопоряване на ключове и контакти , + тва тея дупки служат за отправни точки при нивелирането на няколко кутии ..

И като требва да се монтират две или три кутийки заедно , оргиналните имат зъбчета за захващане - така лесно се спазва нужното разстояние между кутийките ..

Поздравление за сръчните ръце , но невиждам особен смисъл ...

.
Последна промяна от mitko_rupite на нед яну 19, 2014 10:28 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 48

Тема "Ел. инсталация без разклонителни кутии" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: