Един трик от мен.За да разбереш конденз или влага е:Вземаш алуминиево фолио да речем 40Х40 см.Залепяш го с хубава лепенка плътно до стената.След един ден го отлепяш.Ако има влага отвън само е конденз ,ако има отвътре е проникваща влага.Не съм го използвал но знам .че се използва
mesmeric написа:Стаята, в която има най-малко мухъл, по принцип се отоплява с духаща печка и заради нея май стъклата не се изпотяват. Само че в момента в апартамента не живее никой и положението сега във всички стаи е добре. Възможно ли е да се появи пак мухъл, като се нанесатхора, дори и да се проветрява? Все пак през зимата това не може да се прави много често и за дълго .Може. Щом досега е имало, ако не си премахнал причините, пак ще се появи.
mesmeric написа:Стените в кухнята бяха толкова мухлясали, че решихме да изкъртим мазилката. Интересното е, че отдолу е сухо, така че все пак вероятно няма теч, а мокрото е било заради конденз.Не е било нужно да къртиш.
mesmeric написа:Какво покритие е най-добре да се сложи на стените в кухнята?От гледна точка на нормалния влагообмен, най-доброто покритие си е постната боя. Много е вероятно в кухнята да имаш термомостове и е добре да помислиш за топлоизолацията й...
mesmeric написа:Има ли нужда да кърмахаме всичко до тухла (тухла е, не е панел), за да се изсуши ако има някаква просмукана влага, която не се вижда, но може да избие на пресните стени? И рисковано ли е да се прави нова мазилка сега в зимата?Не е нужно да къртиш. При нова мазилка ще вкараш маса литри технологична вода в жилището и ще трябва задължително да осушаваш принудително, ако не искаш мухъл.
mesmeric написа:И последно - имам ли нужда от осушител?Осушителят ще реши проблема с влагата, но не и с термомостовете. Принципното решение е обследване и отстраняването им. Диагностиката се прави с такъв уред: http://www.technooptima.com/catalog/laz ... Path=76_27
mesmeric написа:P.S. Опитвам се отчаяно да кача снимки, но след като ги browse-вам и натискам Add Attachment, всичко изчезва. Размерът е ок, не знам защо не става, а наистина е добре да покажа.Погледни тук: http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 0679#30679