Мечтата на всяка домакиня
Niki72 - специалист
Темата е стара, но да питам ако може - къде слагате лед лентата на средата на дъното на горния ред шкафове или по-напред ?
joroantonov - специалист
Най-често в задния край на шкафовете пред гърба. Ако ги монтираш в профил за Лед осветление може и по напред.
Niki72 - специалист
joroantonov написа:
Най-често в задния край на шкафовете пред гърба. Ако ги монтираш в профил за Лед осветление може и по напред.
в специален ПВЦ профил който се вкопава мисля да ги слагам и няма да настърча и незнам къде е най-добре да се направи канала за него - дали насредата или по-напред примерно на 5-10 см от външния край?
Дали няма да дразни или как най-добре ще осветява плота? Например така:

Прикачен файл

7513212618_4c873ff5a5_o.jpg
7513212618_4c873ff5a5_o.jpg (62.48 KиБ) Видяна 4349 пъти
cybersas - специалист
При мен е назад - мисля, че е по-добре - не пречи, а и отразява от гърба. Не се и вижда много-много, ако хептен не залегнеш, което си е чара на цялата работа - има го при мен WoW ефекта като някой дойде за първи път, защото дефакто лентата не се вижда и изведнъж гърба и плота светват - много е яко. При мен са и 15 линейни метра, светло сив графит - ефекта е потресаващ - лентата е студено бяло 60/лед на метър с висока яркост.

Като единствен минус на монтажа назад мога да отчета, че ако имаш релса за закачане от инокс (при мен е само на 2-3 лин.метра) - се отразяват диодите в нея и става като зебра и диско кълбо от друга страна :) Тва не ми харесва, но е малко при мен и там нашляпах кафе машини и т.н., та не се види много (де)ефекта.
Niki72 - специалист
cybersas написа:
При мен е назад - мисля, че е по-добре - не пречи, а и отразява от гърба. Не се и вижда много-много, ако хептен не залегнеш, което си е чара на цялата работа - има го при мен WoW ефекта като някой дойде за първи път, защото дефакто лентата не се вижда и изведнъж гърба и плота светват - много е яко. При мен са и 15 линейни метра, светло сив графит - ефекта е потресаващ - лентата е студено бяло 60/лед на метър с висока яркост.

Като единствен минус на монтажа назад мога да отчета, че ако имаш релса за закачане от инокс (при мен е само на 2-3 лин.метра) - се отразяват диодите в нея и става като зебра и диско кълбо от друга страна :) Тва не ми харесва, но е малко при мен и там нашляпах кафе машини и т.н., та не се види много (де)ефекта.
Мисля да е слагам в подобен вкопан в дъното на шкафа канал Изображение
и няма да се вижда лентата - по-малко от милиметър ще настърча капачката и на средата на дъното на горния ред шкаф да е мястото.
cybersas - специалист
е тва е RGB лента - чак такива ексцесии ми се струват ненужни за кухня - не е дискотека - за готвене е. Ми не знам - аз казвам, че като е назад не си личи въобще - в средата на шкафа?! И как ще ги захраниш без да се вижда - при мен е най-навътре в единия шкаф и директно в улея - ти как го мислиш?

P.P. Аз какво обяснявам - на предходната страница съм сложил снимки от при мен.
Niki72 - специалист
cybersas написа:
е тва е RGB лента - чак такива ексцесии ми се струват ненужни за кухня - не е дискотека - за готвене е. Ми не знам - аз казвам, че като е назад не си личи въобще - в средата на шкафа?! И как ще ги захраниш без да се вижда - при мен е най-навътре в единия шкаф и директно в улея - ти как го мислиш?

P.P. Аз какво обяснявам - на предходната страница съм сложил снимки от при мен.
Не никакви RGB, снимката e oт нета и имам предвид само LED профила в който ще е лентата , а тя ще е бял цвят само. Кабела с дупка в самия улей нагоре и влиза вътре в шкафа където се захранва аспиратора и там ще захрани и ЛЕД драйвъра (адаптер).
Тани - модератор
cybersas написа:
При мен са и 15 линейни метра, светло сив графит - ефекта е потресаващ - лентата е студено бяло 60/лед на метър с висока яркост.

Да кажа и аз WOW!!! 15 линейни метра кухня!!! :shock: :shock: :shock: Правилно ли съм разбрал? :?

Може ли снимки на цялата?
cybersas - специалист
:) Правилно. Имам снимки напред в темата на малката част - на около 8 метра, вкл любимата мивка с джам над нея към задния двор.

Трябва пак да снимам - може - нека се прибера. Размера не е от значение.... Ние сме фенбове на готвененето и зтова решихме да е по-голяма. Просто ми се наложи стръмно захранване за толкова дълга и мощна лед лента. Мога само да похваля момчетата от омега лайт, че ми дадоха всичко необходимо. Монтирах я сам и вече 2 години - бачка без проблем :)
alex63 - специалист
Чета 60, 120 диода на метър...-достатъчно, недостатъчно...- загрява, проблем с охлаждането...
Моля пишете колко са достатъчни?
Все пак няма да правя хирургически операции, само ще готвя, но обичам да ми е светло!

Тема "Съвет за LED осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: