Темата е стара, но да питам ако може - къде слагате лед лентата на средата на дъното на горния ред шкафове или по-напред ?
Мечтата на всяка домакиня
Niki72
- специалист
42 мнения в "Съвет за LED осветление"
joroantonov
- специалист
Най-често в задния край на шкафовете пред гърба. Ако ги монтираш в профил за Лед осветление може и по напред.
Niki72
- специалист
joroantonov написа:Най-често в задния край на шкафовете пред гърба. Ако ги монтираш в профил за Лед осветление може и по напред.в специален ПВЦ профил който се вкопава мисля да ги слагам и няма да настърча и незнам къде е най-добре да се направи канала за него - дали насредата или по-напред примерно на 5-10 см от външния край?
Дали няма да дразни или как най-добре ще осветява плота? Например така:
Прикачен файл
7513212618_4c873ff5a5_o.jpg (62.48 KиБ) Видяна 4351 пъти
cybersas
- специалист
При мен е назад - мисля, че е по-добре - не пречи, а и отразява от гърба. Не се и вижда много-много, ако хептен не залегнеш, което си е чара на цялата работа - има го при мен WoW ефекта като някой дойде за първи път, защото дефакто лентата не се вижда и изведнъж гърба и плота светват - много е яко. При мен са и 15 линейни метра, светло сив графит - ефекта е потресаващ - лентата е студено бяло 60/лед на метър с висока яркост.
Като единствен минус на монтажа назад мога да отчета, че ако имаш релса за закачане от инокс (при мен е само на 2-3 лин.метра) - се отразяват диодите в нея и става като зебра и диско кълбо от друга страна
Тва не ми харесва, но е малко при мен и там нашляпах кафе машини и т.н., та не се види много (де)ефекта.
Като единствен минус на монтажа назад мога да отчета, че ако имаш релса за закачане от инокс (при мен е само на 2-3 лин.метра) - се отразяват диодите в нея и става като зебра и диско кълбо от друга страна

Niki72
- специалист
cybersas написа:При мен е назад - мисля, че е по-добре - не пречи, а и отразява от гърба. Не се и вижда много-много, ако хептен не залегнеш, което си е чара на цялата работа - има го при мен WoW ефекта като някой дойде за първи път, защото дефакто лентата не се вижда и изведнъж гърба и плота светват - много е яко. При мен са и 15 линейни метра, светло сив графит - ефекта е потресаващ - лентата е студено бяло 60/лед на метър с висока яркост.Мисля да е слагам в подобен вкопан в дъното на шкафа канал
Като единствен минус на монтажа назад мога да отчета, че ако имаш релса за закачане от инокс (при мен е само на 2-3 лин.метра) - се отразяват диодите в нея и става като зебра и диско кълбо от друга странаТва не ми харесва, но е малко при мен и там нашляпах кафе машини и т.н., та не се види много (де)ефекта.

и няма да се вижда лентата - по-малко от милиметър ще настърча капачката и на средата на дъното на горния ред шкаф да е мястото.
cybersas
- специалист
е тва е RGB лента - чак такива ексцесии ми се струват ненужни за кухня - не е дискотека - за готвене е. Ми не знам - аз казвам, че като е назад не си личи въобще - в средата на шкафа?! И как ще ги захраниш без да се вижда - при мен е най-навътре в единия шкаф и директно в улея - ти как го мислиш?
P.P. Аз какво обяснявам - на предходната страница съм сложил снимки от при мен.
Niki72
- специалист
cybersas написа:е тва е RGB лента - чак такива ексцесии ми се струват ненужни за кухня - не е дискотека - за готвене е. Ми не знам - аз казвам, че като е назад не си личи въобще - в средата на шкафа?! И как ще ги захраниш без да се вижда - при мен е най-навътре в единия шкаф и директно в улея - ти как го мислиш?Не никакви RGB, снимката e oт нета и имам предвид само LED профила в който ще е лентата , а тя ще е бял цвят само. Кабела с дупка в самия улей нагоре и влиза вътре в шкафа където се захранва аспиратора и там ще захрани и ЛЕД драйвъра (адаптер).
Тани
- модератор
cybersas написа:При мен са и 15 линейни метра, светло сив графит - ефекта е потресаващ - лентата е студено бяло 60/лед на метър с висока яркост.Да кажа и аз WOW!!! 15 линейни метра кухня!!!
Като единствен минус на монтажа назад мога да отчета, че ако имаш релса за закачане от инокс (при мен е само на 2-3 лин.метра) - се отразяват диодите в нея и става като зебра и диско кълбо от друга странаТва не ми харесва, но е малко при мен и там нашляпах кафе машини и т.н., та не се види много (де)ефекта.

Може ли снимки на цялата?
cybersas
- специалист

Трябва пак да снимам - може - нека се прибера. Размера не е от значение.... Ние сме фенбове на готвененето и зтова решихме да е по-голяма. Просто ми се наложи стръмно захранване за толкова дълга и мощна лед лента. Мога само да похваля момчетата от омега лайт, че ми дадоха всичко необходимо. Монтирах я сам и вече 2 години - бачка без проблем

Тема "Съвет за LED осветление" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература