Колега Кънчев я даи малко техническа информация относно твоите турбини,кпд,конструкция мощност и скорост на вятъра,а не домашно видео ,как искаш някои да разбере това което правиш без поне малко да се вникне в техническакта част.
mladomo написа:Ясно, ти си от тези изобретатели дето гледат да докопат паричките, а не да направят на хората по лек живота. Същия си като онова българско старче с лека за рака. Иска патент и в това време хората да умират.
Драги ми съветнико в България всеки разбира от политика, футбол бизнес , ветрогенератори и разбира се раздава съвети. АКо беше толкова лесно да се произвежда и разработва едновременно селскостопанските производители нямаше да се редят за субсидии.
Що се касае за патент имам подадена заявка преди 1 г . Ако успея ще кандидатсвяам по оперативните програми.
Относно големите производители на ветрогенератори - да ни подадът ръка
ГОлемите производители на ветрогенератори в момента превърнаха зелената енергия в отврат за хората и те не желаят такива изобретения, защото ги правят за смях за това и те предприемат цензура срещу показването на такива опити. В 5 групи в Линкедин( форума за зелена енергия) само една българска публикува линковете с видеата 5 други големи отказаха след като там има две степени първата всеки публикива и ако ги харесат хората минават във втората интересни дискусии. Предишните видея ги публикиваха с усмивка , но като видяха последните 2 явно им е замръзнала усмивката , защо ли? Разбира се в последвалите технически дискусии станаха за смях и няма как да не е така след като разполагат само с една пенсионерска система за регулиране на мощността толкова бавна и инертна че е почти безполезна за нас остана само да се види работосособност на теорията която обясняваме и тези видея ясно се вижда високи обороти стабилна работа при ниски скорости на вятъра .
ЩО се касае до това да си топлиш къщата - вземи си един от сегашните ветрогенератори и няколко соларни панела и опитай - за да се убедиш лично срещу каква манипулация ние се борим.
В този ред на мисли - не знам защо пускаш теми в този форум. Идеята му според мен е: Вижте какво си направих, направих го така и ако някой иска може и той да си направи същото.
Според мен твоята идея е: Вижте какво направих, подкрепете ме за да мога да си взема парички.
Като се има в предвид, че всички субсидии идват от нашите данъци, за да може в определени отрасли цените да са по ниски, излиза че ти искаш само да взимаш от нас като предлагаш нещо със съмнителен резултат.
Колкото за зелената енергия... еми всяка енергия трябва да узрее за да се използва. Аз съм и противник в тази и форма на добиване. Обосновал съм се в друга тема и смятам, че Германия заради това че е един от най големите производители и износители вече на зелена енергия, се наводнява всяка година. Ролята на слънцето е да топли земята, а ветровете трябва да се грижат отоплението да се разпределя равномерно. Ако вземе 30% от енергията на слънцето и 70% от енергията на вятъра и я използваме не по предназначението й всички ще измрем. Иначе изглежда примамливо.