dat написа: Тая програма я свалях, но нещо не мога да я разбера - срам! Имам една по-проста: SweetHome 3D.Тя чертае прости обеми - не очаквай готови врати и прозорци (за добро или лошо). Щом ползваш друга какво и се чудиш - чертай двора, оградата, улицата и на съседа къщата (само като обем) и ще ти се прояснят нещата

dat написа: Това с полусутерена и етаж не го разбрах?Полусутерен и полуетаж е когато сутерена и/или втория етаж е застроен на 50% от площа от този които е на замета.
dat написа: Антре имаАз го виждам , но мисълта ми е че то е само коридор с тия размери. Същото е и с баните и дрешниците та даже маи и със стълбата. Не е нещо фрапиращо но като се почне да се рпави реално проекта квадратурата ще ти скочи с едни 10-30%.
dat написа:Доколкото съм прехвърлял ЗУТ, за нея май не важат отстояния, ако не е по-висока от оградата?Не само че не важат ами и няма дори за какво да си я узаконяваш - като имаш време правиш си я и си свиркаш.
dat написа:А и май няма да може заради някви басейнови дирекции и т.н.Няма такова нещо, но наистина усложнява и оскъпява - най-малкото стълба