Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Junak - майстор
feikot написа:
Все пак си мисля,че трябва да размениш на лустер клеймата моста от червения на кафявия :)
Ти пък къде видя мост :?
Junak - майстор
c5pro написа:
Junak написа:
...за каквo иде реч :D
................. просто е грешна схемата.
Ми я дай правилната, кат си толкоз умен. Или само чешеш клавиатурата...
feikot - специалист
Junak написа:
feikot написа:
Все пак си мисля,че трябва да размениш на лустер клеймата моста от червения на кафявия :)
Мостчето дето го е нарисувал. Аз мисля,че син и червен нула и фаза,кафевия е от датчика сигнала.Толкова.Нула може да вземе от всейде дет се вика
Junak - майстор
feikot написа:
Junak написа:
feikot написа:
Мостчето дето го е нарисувал. Аз мисля,че син и червен нула и фаза,кафевия е от датчика сигнала.Толкова.Нула може да вземе от всейде дет се вика

Прикачен файл

577579_10201150479272291_1971698139_n.jpg
577579_10201150479272291_1971698139_n.jpg (43.02 KиБ) Видяна 4465 пъти
PCL82 - майстор
c5pro, ако обичаш те моля да спазваш добрия тон и като нещо считаш за неправилно не просто да викаш, че това или онова са пълни глупости, а да се аргументираш. Така питащият ще прецени кои съвети са разумни и кои не и ще вземе отговорно решение. Вече в няколко теми се изкаваш като последна инстанция без да се аргументираш!

Аз заставам зад това, което съм написал и мога да се обоснова защо съм го дал така! Предполагам колегите също!
hidrazin - майстор
И какво му е грешното в схемата на PCL82? Това че е използвал син цвят за фаза и кафяв за нула ли? Ами потребителя като извади щепсела пак ли ще го бучне после така, че да уцели фазата? :lol:
Ако се изпълни с трижилен кабел, както той предложи няма да има никакъв проблем. Това е и правилният начин. Не с този смешен прозрачен кабел.
И какво ще се случи ако са обърнати фазата и нулата? Нищо! Абсолютно нищо. Това е импулсно захранване и не му пука къде е фаза и къде нула. Освен това изходът му е галванично разделен от мрежата, така че дори да се прекъсне нулата няма значение (ако корпусът му е занулен/заземен).
Все пак този тип захранвания имат клеми лесни за случаен допир и по принцип трябва да са монтирани на място където няма лесен достъп и е добре да бъдат свързани с "твърда" връзка, а не с щепсел. Особено пък с двужилен кабел, освен ако инсталацията не е двупроводна, захранването да е твърдо свързано и занулено.
Хау! :-D
:partyman:
ditronix - специалист
Просто не можах да дочета всичко до край. Всеки пише и не обръща внимание на нищо. Почвам от края към началото. Изходът от захранващия блок се свързва към LED лентите-+12 към +12 на лентите,маса-на маса. Стигаме до вхда на захранващия блок. На него му е все едно къде какво ще се включи. На едната клема свързваме ЧЕРВЕНИЯТ проводник от датчика-това е фаза-изход от него, другата клема- на синият-това ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е нула! Този синият е общ за датчика и захранващият блок и пак казвам-ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е нулата. Остава кафявият от датчика. Той ЗАДЪЛЖИТЕЛНО отива на фаза. Ако се разменят кафяв и син става БУУУУУМ! И датчикът отива в коша. Не че не може да се спретне,ама дали си струва усилията???? Това е стандарт при датчиците на движение и всяка друга комбинация е грешната!
hidrazin - майстор
ditronix написа:
... Това е стандарт при датчиците на движение и всяка друга комбинация е грешната!
Така е при датчиците. Ти сега кажи за въздушната пушка и литиевите. :-D
:partyman:
c5pro - специалист
PCL82 написа:
c5pro, ако обичаш те моля да спазваш добрия тон и като нещо считаш за неправилно не просто да викаш, че това или онова са пълни глупости, а да се аргументираш. Така питащият ще прецени кои съвети са разумни и кои не и ще вземе отговорно решение. Вече в няколко теми се изкаваш като последна инстанция без да се аргументираш!

Аз заставам зад това, което съм написал и мога да се обоснова защо съм го дал така! Предполагам колегите също!

да,прав си.ние нищо не разбираме.
enviro - специалист
Мнения много всеки казва различно, но кой вариант да пробвам и идея си нямам :? :D
Ще взема да купя няколко датчика за да експериминтирам, дано поне захранването да не изгоря :D че то ми е по важно от датчиците :D

Тема "Свързване на датчик за движение към диодни лампи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: