• 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 121
Съвети за начинаещи готвачи.
KingLin - майстор
Останах с впечатление, че ми говорите да я прибера от терасата. А всъщност мисля утре, като я изкарам от саламурата (или маринатата ?!?), да я закача горе на таванския етаж. Проветрив е. Тук днес валеше и предполагам пак ще вали в близките дни, а и съм на морето и общо взето си е влажно, та мисълта ми беше да я прибирам ли в хладилника при това положение?
Stefan_62 - майстор
KingLin написа:
Останах с впечатление, че ми говорите да я прибера от терасата. А всъщност мисля утре, като я изкарам от саламурата (или маринатата ?!?), да я закача горе на таванския етаж. Проветрив е.
Ами предположих ме, че ще я сушиш на тераса , откъде да знаем, че имаш и тавански етаж. Там няма проблем щом е проветлив, а и предполагам не е открит много, но ако се притесняваш толкова вечер я прибирай в хладирника.
Stefan_62 - майстор
Ето и продължението за свинският врат. Както казах преди заринат в морска сол, държах го 48ч., после 12ч. киснене във вода и крайният резултат с подправките:
Изображение
Изображение
Редом до останалите мезелици да се учи от тях да съхне по-бързо :lol:
За подправките, ами този път ги направих "сбирщайн", от всички които съм използвал до сега и беще останало по малко /чубрица, чер пипер, бял пипер, червен пипер,кимион, кориандър, чимен, мащерка ,риган и накрая малко от една универсална подправка за месо / направих един микс, който минах през една стара ел.машинка за кафе и всичко това смесено "едно към гьотере" :lol:. След две седмице ще вкуся какви съм ги забъркал, но поне си разчистих старите подправки :lol: Ха наздраве :drinkers: и да ви е сладко по време на пости :lol:.

п.п. Май вече ще трябва да се спра малко с мезетата докато не станат първите, че вече няма място къде да ги кича по терасата :lol:
EDI - майстор
Стефане, Стефане, стига си ги показвал, че както съм гладен в момента, ще изям монитора. :lol: :partyman:
Stefan_62 - майстор
EDI написа:
Стефане, Стефане, стига си ги показвал, че както съм гладен в момента, ще изям монитора. :lol: :partyman:
Само докладвам :lol:. Недей "Еди", какво ти е направил монитора :lol: , потърпи малко да станат готови и ще ти изпратя :lol:
kuger - майстор
Току-що умесих каймата с подправките, сега почива. Утре следва второто измесване, и после чръвца и на пръта.
Stefan_62 - майстор
kuger написа:
Току-що умесих каймата с подправките, сега почива. Утре следва второто измесване, и после чръвца и на пръта.
Браво, очаквам снимков материал и рецептата :supz: :drinkers:
Mega - специалист
Това по коя рецепта? Защото аз миналата година прекалих със сланинката? Тоест за печене баха перфектни, но изсушени бяхя вече мазни.
KingLin - майстор
Stefan_62 написа:
Ами предположих ме, че ще я сушиш на тераса , откъде да знаем, че имаш и тавански етаж.
Извинявай, аз покрай тоя форум се изкривих, че всички живеем в къщи едва ли не :-D

А ето и моята първа гордост :supz: :supz: :supz:
Мисля да го оставя там десетина дена, пък каквото стане.

ПП. Сега, като загледах как рехаво са подправени моите, на фона на вашите, другия път май наистина ще смеля с машинка подправките, че днес ме домързя нещо :)

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (100.9 KиБ) Видяна 1781 пъти
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 121

Тема "Домашен майсторлък - месна диета :-D" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: