Грешките стават само в един миг и после завинаги някой си е заминал 

alsted написа:hidrazin написа:За бързоварите с макара. Все пак водата има сравнително голямо електрическо съпротивление, пък и тока си търси най-краткия път. Този път не е основно през ръката пипнала водата.Да ти кажа фраскал ме е много страшно като дете! Много ясно си спомням, че бръкнах с пръст да проверя дали се е загряля.![]()
bridge написа:http://profesional.bg/img/objects/produ ... 105736.jpgКойто иска да вярва, в повечето днешни бойлери ситуацията е аналогична - корпусът няма връзка с нула/земя. Все не се наканвам да снимам.
А тези бързовари защитени ли са и как са изолирани нагревателите от металната повърхност?
8180 написа:... С някакви "прахчета активират" водата за по-добра проводимост/мощност.Прахчетата са обикновена готварска сол или сода за бъчви.
shadow__01 написа:Все още се изумявам с какъв акъл и каква смелост са използвали подобни нагреватели по селата. Едно бъркане по грешка и може да умре човек. И как така не са окъсявали в заземени метални кофи?Те ОЩЕ си ги ползват и не само в селата. Кофите не са заземени и как точно ще окъси? Ти въобще прочете ли темата?
Все едно да пусна две жици от контакта във чаша с вода. Гърмежа е сигурен.
shadow__01 написа:Все още се изумявам с какъв акъл и каква смелост са използвали подобни нагреватели по селата. Едно бъркане по грешка и може да умре човек. И как така не са окъсявали в заземени метални кофи?Айде бе сигурен друг път
Все едно да пусна две жици от контакта във чаша с вода. Гърмежа е сигурен.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: