Аз пък по инерция му отговорих за литиевите.
С него до сега други не съм и зареждал де.

На оригиналната ти батерия дори и с по-високо начално напрежение ако е по-малък работния ток падът под товар е голям, което пази мотора.Това е цитат от друг форум и има огромна доза истина в това (поне според мен и моите познания). Друг е въпроса до колко се отразява на двигателя. Задължително ще се сложи индикация за ниско напрежение (видях ги като готови решения). Зареждането разбрах, че трябва да става с балансьор, но малко се омотах.. Ако правилно съм разбрал, този тип батерии имат един малък извод - 4 или повече пинов, по който се зарежда балансирано - всяка батерия поотделно? Въпроса е дали зарядни като това, това или това ще ми вършат работа? Имакс е интересно, но то е за заряд на 3-4 вида батерии, дисплей и прочие, а на мен ми трябва елементарно зарядно на сносна цена. Просто винтовертите се ползват в домашни условия, сравнително рядко, но когато ми потрябва искам да имам нещо работещо.
При тези батерии падът на напрежение под товар е незначителен и тока остава почти постоянен за дълго време.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: