От мнението ти оставам с впечатление, че се чувстваш по-комфортно с радиатори, отколкото с подово отопление (добре направено) Е, при мен е обратното. За това правилни отговори няма 

Тани написа:От мнението ти оставам с впечатление, че се чувстваш по-комфортно с радиатори, отколкото с подово отопление (добре направено) Е, при мен е обратното. За това правилни отговори нямаНе, според мен е въпрос на комбинация. Сигурен съм че подовото а и стенното лъчичсто отопление е доста комфортно, защото се излъчва от огромна площ. Няма го неприятното в някои случаи и за някои хора препичане, когато е от по-малка площ и по-висока температура. Мойто подово още не е готово, защото нямам ниско температурен кръг на парната инсталация, но съм сложил тръбите, под керамичните плочки да чакат.
Тани написа:Наистина на онези цената е прекалено висока! Това е видял човека, за тях е питал!Не знам кои цени имаш предвид, infra heat или infraswiss. Първите са направо евтиния. Другите, швейцарските са направо ужас - 2388лв за 950W но пък е доста голямо - 1710/610mm. Все пак си мисля, че за тия пари е по-добре да си купи човек два плазмени 50" телевизора, ако може малко по-старо поколение, че са по мощни.
fu4ko написа:Разлика има много голяма. Едното ще те опече ако си на един метър от нея, а другото се чувства много по-комфортно. Основната разлика е в площта на излъчващия елемент. При скъпите тя е много по-голяма. Така не се чувства неприятното препичане ако си близо. Но това си е субективно, наистина. Друга разлика е в типа на излъчвателя, при което има различни дължини на вълните на излъчването. Хубавото на тези печки е, че имат 4 степени, както пише. Но от тази площ и 900 вата си е много, според мен. По-добре за тия пари две от китайските (или турски не знам какви са) сапир, ронсон или каквото и да е за под 20лв.Krass написа:Говорите за различни неща.
Кое му е различното?От прочетеното описание не видях разлика освен в цената
orlie написа:Не искам духалки.Искам точно инфрачервено отопление.Имах идея да си правя панел с инфра фолио на стойка ама пак солено излиза.Може би си прав но уреда няма да е близо до мен и няма да има прекалено напичане.Ще видим как ще е.По добре една инфра отколкото две Елви да ми се мотат в стаята.fu4ko написа:Разлика има много голяма. Едното ще те опече ако си на един метър от нея, а другото се чувства много по-комфортно. Основната разлика е в площта на излъчващия елемент. При скъпите тя е много по-голяма. Така не се чувства неприятното препичане ако си близо. Но това си е субективно, наистина. Друга разлика е в типа на излъчвателя, при което има различни дължини на вълните на излъчването. Хубавото на тези печки е, че имат 4 степени, както пише. Но от тази площ и 900 вата си е много, според мен. По-добре за тия пари две от китайските (или турски не знам какви са) сапир, ронсон или каквото и да е за под 20лв.Krass написа:Говорите за различни неща.
Кое му е различното?От прочетеното описание не видях разлика освен в цената
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: