КИМИ написа:Царевицата е за по-бързо започване на ферментацията, щом е станало твоето- грижи нямаш:Зелева чорба? Тя си е цялостен продукт от ферментацията. Направи си "правилно" зелето, и тя ще е на лице
Я дайте рецепта как правите зелева чорба.

Може да съм писал моята, пак ще я постна.
Зелето, кьосе марка, избирам да е стегнато и добре завило /да не му е отворена "фонтанелата"/, почиствам от външните листа, правя разрез на кръст през кочана, дълбочина около 5 см. Нареждам плътно в бидона с кочана на горе, като поставям пластмасова надупчена тръба за по-лесно претакане. Два кочана царевица, една, две дюли. Притискам и заливам.
Саламурата я правя 4%, като водата е приблизително колкото сметна, че ще е нужно. Ако не достигне правя още малко.
След два дена почвам претакане, докато сметна, че е готово. Пресичам с калиев сорбат /количеството го коментирахме по-горе/.
После....., после търся мазно, холестеролно свинско.
Off: Съпругата помага на съседите в отглеждането на стадо пуйки, домашни, не бройлери. Сега ни канят да си изберем една. Обещавам, че ще я заведа /пуйката/ до бидона, да се запознаят
