Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
emil_v r - майстор
Да не излъжа само некои. Червеното нивелирче е от 1.6лв . Не работете с него никога у дома. Аз съм го абгреидвъл :o отвътре сас силикон . После настроика ,и чак на другия ден е годно. Нивелирите са цяла наука. На пирамидите са мерили на 500м'-- 2мм грешка в ниво . Знам естеств. и египетския аналог на малкото нивелирче - гениално е , но сега няма да кажа. :-D
stil
Относно фугите между плочките, доколкото знам е добре да са минимум 2mm, защото ръбовете на повечето плочки са леко закръглени и по закръглението също има гланц. Ако фугата се направи по-малка от 2mm или изобщо не се остави фуга, впоследствие фугиращата смес не захваща здраво върху гланцирания ръб и се напуква. Последствията -> проникване на влага.
Time2Burn - специалист
сигурен съм че си се спревил, наредил си банята, само не мога да разбера за какво ти е ТРИЪГЪЛНИК хахха вместо прав ъгъл ли..... учудвам се на инструмента ти, че чак и си написал как се "редят" е не ес триъгълник брат мой.... а и не можах да ти видя машината... майстора се познава и по инструмента...

бтв не съм ти чел инструкцийте, защото това ми е професията
emil_v r - майстор
Time2Burn написа:
сигурен съм че си се спревил, наредил си банята, само не мога да разбера за какво ти е ТРИЪГЪЛНИК хахха вместо прав ъгъл ли..... учудвам се на инструмента ти, че чак и си написал как се "редят" е не ес триъгълник брат мой.... а и не можах да ти видя машината... майстора се познава и по инструмента...

бтв не съм ти чел инструкцийте, защото това ми е професията
Здр. добре че не видя машината , че хептем ще се разочароваш . На 12 год стана , лови само до 33см ,износи се от рязане , но и аз се износих :o Получаваш честитки ,първо в кръста ,после ставите на пръстите , ха ха . Да съм кои знае къв маистор , и на мен ми е смешно ,ха ха .Борим се с мизерията ,и да изкараме некакви пари ,и да са много :wink:
Time2Burn - специалист
прав си, извинявай ако съм те засегнал, знам ко,лко е трудно....
аз също отдавна вадя гхляба с това и дори се чудя на това мерене, оразмеряване и т.н.
като вляза в банята и докато съм се зачудил и съм намятал на ромб...
е държа да съм правил аз замазката и разбира се, имам подвеждане около 5 минути... оттам нататък започва бъркане и редене. Предпочитам ромб за малки помещения и дори го препоръчвам, направо стават понякога доста сложни мерения и всичко за да се предвиди правия ъгъл... успех
Time2Burn - специалист
Гледам че се стремиш да вържеш фугите на стените с фугите на пода...
наистина прецизна работа само че не бих го правил с плочки от 12 лева . просто не си заслужава труда, или това е банята у вас.. и за лепене върху газобетон бих препоръчал предварителна тераколова шпакловка или поне един бърз шприц, защото ИТОНГ-а усвоява бързо влагата и понякога лепилото залепва повече за плочата отколкото за тухлата...
успех
emil_v r - майстор
Radwam опа , внимаваи с латиницата ,щот Дуке-БГ никога не спи :o , та радвам се че се запознахме , ш си клюкарим с удоволствие за замазки , камък , цени , теракот ,стълбища , определено разбираш за какво става дума. Нямам мн. време обаче , щот съм половин селянин и в събота дивото зове :-D Сам в пипера :axe:
Duke_BG - специалист
бех позаспал ама вече съм на линия :)

Тема "фаянс,теракот" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: