Да не излъжа само некои. Червеното нивелирче е от 1.6лв . Не работете с него никога у дома. Аз съм го абгреидвъл
отвътре сас силикон . После настроика ,и чак на другия ден е годно. Нивелирите са цяла наука. На пирамидите са мерили на 500м'-- 2мм грешка в ниво . Знам естеств. и египетския аналог на малкото нивелирче - гениално е , но сега няма да кажа. 
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
emil_v r
- майстор
47 мнения в "фаянс,теракот"
Относно фугите между плочките, доколкото знам е добре да са минимум 2mm, защото ръбовете на повечето плочки са леко закръглени и по закръглението също има гланц. Ако фугата се направи по-малка от 2mm или изобщо не се остави фуга, впоследствие фугиращата смес не захваща здраво върху гланцирания ръб и се напуква. Последствията -> проникване на влага.
А що е това "мека фуга"?
Time2Burn
- специалист
сигурен съм че си се спревил, наредил си банята, само не мога да разбера за какво ти е ТРИЪГЪЛНИК хахха вместо прав ъгъл ли..... учудвам се на инструмента ти, че чак и си написал как се "редят" е не ес триъгълник брат мой.... а и не можах да ти видя машината... майстора се познава и по инструмента...
бтв не съм ти чел инструкцийте, защото това ми е професията
emil_v r
- майстор
Time2Burn написа:сигурен съм че си се спревил, наредил си банята, само не мога да разбера за какво ти е ТРИЪГЪЛНИК хахха вместо прав ъгъл ли..... учудвам се на инструмента ти, че чак и си написал как се "редят" е не ес триъгълник брат мой.... а и не можах да ти видя машината... майстора се познава и по инструмента...Здр. добре че не видя машината , че хептем ще се разочароваш . На 12 год стана , лови само до 33см ,износи се от рязане , но и аз се износих
Time2Burn
- специалист
прав си, извинявай ако съм те засегнал, знам ко,лко е трудно....
аз също отдавна вадя гхляба с това и дори се чудя на това мерене, оразмеряване и т.н.
като вляза в банята и докато съм се зачудил и съм намятал на ромб...
е държа да съм правил аз замазката и разбира се, имам подвеждане около 5 минути... оттам нататък започва бъркане и редене. Предпочитам ромб за малки помещения и дори го препоръчвам, направо стават понякога доста сложни мерения и всичко за да се предвиди правия ъгъл... успех
аз също отдавна вадя гхляба с това и дори се чудя на това мерене, оразмеряване и т.н.
като вляза в банята и докато съм се зачудил и съм намятал на ромб...
е държа да съм правил аз замазката и разбира се, имам подвеждане около 5 минути... оттам нататък започва бъркане и редене. Предпочитам ромб за малки помещения и дори го препоръчвам, направо стават понякога доста сложни мерения и всичко за да се предвиди правия ъгъл... успех
Time2Burn
- специалист
Гледам че се стремиш да вържеш фугите на стените с фугите на пода...
наистина прецизна работа само че не бих го правил с плочки от 12 лева . просто не си заслужава труда, или това е банята у вас.. и за лепене върху газобетон бих препоръчал предварителна тераколова шпакловка или поне един бърз шприц, защото ИТОНГ-а усвоява бързо влагата и понякога лепилото залепва повече за плочата отколкото за тухлата...
успех
наистина прецизна работа само че не бих го правил с плочки от 12 лева . просто не си заслужава труда, или това е банята у вас.. и за лепене върху газобетон бих препоръчал предварителна тераколова шпакловка или поне един бърз шприц, защото ИТОНГ-а усвоява бързо влагата и понякога лепилото залепва повече за плочата отколкото за тухлата...
успех
emil_v r
- майстор
Radwam опа , внимаваи с латиницата ,щот Дуке-БГ никога не спи
, та радвам се че се запознахме , ш си клюкарим с удоволствие за замазки , камък , цени , теракот ,стълбища , определено разбираш за какво става дума. Нямам мн. време обаче , щот съм половин селянин и в събота дивото зове
Сам в пипера 
Тема "фаянс,теракот" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература