Всичко за дърводелството
rum_sz - специалист
Да е жив и здрав СТИВ напраправи ми вратопрозорец на спалята , нормални цени, пефектен монтаж,но после жената и дъщерята казаха -нова спалня нови матраци..ТТТТТТТТТТТака гардероб и спалня за мен не са проблем :lol: Реших да си купя матраци .........260лв -----90лв рамката прилича на щайга за ябълки,пълнеж на матрака ,кой кавото решил и слагал вътре.МЕМОРИ ПЯНА и бонели опаковани с дунапрен иттт нататък.Прочетох всичко написано в този форум и други.Пипам рамката през плата няма нищо ,лягам на матрак от мемори пяна,,,,,, кеф ама слушам до мен едно младо семейство нещо мръкат за меморито и си купуват обикновен дунапрен.А сегаде кво да правя?И си казах НАПРАВИ СИ САМ.Техника имам ,голяма фреза ,банциг ,плания ,щрайхмус пистолет за тапицерия .Завъртях се из складовете да проверя за цените ............ами добре .

Два дунапреда на размер 90/190/13-125лева

Вата за 2 матрака 7,00 лева
Фазер 1 бр -12лева за двата матрака
Лепило прома 650гр--12лева

2 БР ребра 5/10/4м -12 лева за2бр матраци на размер 09//190/130см

Такаааааа купих всичко и сътворих това което ще видите на снимките.

Забравих да пиша, че дамаската върви цената от 7 до14 лв на размер 140см на линеен метър.

Така наприх рамките ,залепих дунапрета който се води като качество плътнос и ттттнн Т-25 , заоблих ръбовете за да не се къса дамаската и сега питам ?

Как да направя ъглите къдо се събира дамаската ,да режа и после да шия или по този начин ,който ще покажа на снимките.-Благодаря на всички предварително ,който ще ми покажат правилният начин.

За всички ,който нямат техника , си купувате един лист водоустойчив шперплат и продължавате..............най е на далавера дунапрен 80/190/10см .Не съм пуснал снимки на целият процес на изработка защото ,мойте машини са купуване на старо .Но няма проблеми да ме питате ,на всеки ще се опитам да помогна.

Прикачен файл

Снимка0262.jpg

Прикачен файл

Снимка0261.jpg

Прикачен файл

Снимка0260.jpg

Прикачен файл

Снимка0259.jpg

Прикачен файл

Снимка0258.jpg
bulhomes2 - майстор
Поздравления :supz: :prayer:
3 матрака съм отварял да ремонтирам - и трите бяха направени в ъглите по твоя начин. Допускам, че са евтини, щом ми се налага да ги отварям, та е възможно скъпите да са кроени и шити по ъглите. То май не е голяма философия жената да мине 4 тегелчета и да резне излишното. Би изглеждало по-добре. Според мен.
shotik - майстор
Прави го по този начин.
С иглата бодеш отзад по ръба от мястото на събиране към външната част,за да остане там възела,придърпваш другата част ,бодеш в ръба ,за да иде отзад,на сантиметър връщаш иглата в друга дупка и към предишния ръб,там пак бодеш ,което е на сантиметър от предишния бод и т.н. зигзагообразно ,докато събереш двата края.
Надявам се да си разбрал как да го правиш.
rum_sz - специалист
Shotik- ще бъде по твоят начин,защото всичко което гледах по разни матраци и дивани, е шито по ръбовете, и е скъсано точно там ,тук плата не се реже и става по здраво :)

Явно в форума има малко хора ,който се занимават с тапицерия.
А горният пост беше написан в 1 часа след лют запой, и мисълта и е била по бърза от ръцете , че доста букви съм изял или изпил :lol: :lol: карай да върви -----това е блуз :lol: Важно е да върви темата. :)
Ама и сега съм на моето домашно Мерло, вече около 800гр съм ударил и ми е малко горещо :roll:
Последна промяна от rum_sz на ср ное 07, 2012 8:18 pm, променено общо 1 път.
stiv1961 - майстор
rum_sz написа:
рамката прилича на щайга за ябълки,пълнеж на матрака ,кой кавото решил и слагал вътре
Тук направо ма разби :-D
siz - напреднал
Нашите спят на кофражни дъски и дунапрен. Спряха им болежките.
По идея на Тани за меката мебел
http://www.youtube.com/watch?v=R1kjOaht9qk моля спрете звукът!
Не харесвам стандартните дивани и затова мисля в най-скоро да си измайсторя нещо самичка :)
Може би обикновени дюшеци облечени с хубава дамаска.
Иначе съм влюбена в мароканското с'дари.

Дано не се приеме като реклама,но вижте това тия... не са уредо 4500 кинта за еей тва...http://plustova.com/store/ladys-q-tuk/
rum_sz - специалист
siz написа:
Нашите спят на кофражни дъски и дунапрен. Спряха им болежките.
По идея на Тани за меката мебел
http://www.youtube.com/watch?v=R1kjOaht9qk моля спрете звукът!
Не харесвам стандартните дивани и затова мисля в най-скоро да си измайсторя нещо самичка :)
Може би обикновени дюшеци облечени с хубава дамаска.
Иначе съм влюбена в мароканското с'дари.

Дано не се приеме като реклама,но вижте това тия... не са уредо 4500 кинта за еей тва...http://plustova.com/store/ladys-q-tuk/
Като,започнеш да правиш ,пусни малко снимки.
shotik - майстор
В апартамента на дъщерята в Киото няма легла за спане, от гардероб изваждат футони/нещо като дюшеци/,слагат на пода и така се спи,след това се прибират.И това не е само при нея ,повечето от японците били така,навлизат мебели,ама като видях какви миниатюрни къщи има ,едва ли да си купуват дивани и спални.
Намерих една снимка със сгънати футони,дивана който се вижда е 165 см и не може да се спи и не се разтяга
Прикачен файл:
CIMG0279.jpg
CIMG0279.jpg (106.4 KиБ) Видяна 3501 пъти

Тема "проблем тапицерия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: