• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Вадим Владимиров - специалист
А как е решен въпроса с вентилацията на покрива?
рашкета - специалист
Ами засега никък, а какво би станало ако въобще няма???
рашкета - специалист
Скоро ще окъпем чорбаджийката.. :lol: :lol: :lol:
Специални благодарности на Чапарев за идеята за понижено ниво.За пръв път го правя обаче много ми харесва .Ще се усъвършенствам за по-нататък .

Прикачен файл

б3.jpg
б3.jpg (42.25 KиБ) Видяна 2513 пъти

Прикачен файл

б4.jpg
б4.jpg (42.06 KиБ) Видяна 2513 пъти

Прикачен файл

б5.jpg
б5.jpg (45.82 KиБ) Видяна 2513 пъти

Прикачен файл

б6.jpg
б6.jpg (47.05 KиБ) Видяна 2513 пъти

Прикачен файл

б7.jpg
б7.jpg (48.34 KиБ) Видяна 2513 пъти
рашкета - специалист
...

Прикачен файл

б1.jpg
б1.jpg (36.23 KиБ) Видяна 2513 пъти

Прикачен файл

б2.jpg
б2.jpg (49.88 KиБ) Видяна 2513 пъти
Поздравления за труда!
Имам следните въпроси:
1.Има ли арматура в ивичестите основи и какви им са размерите?
2.Какъв размера на гредите за основната конструкция и покрива?
3.Каква изолация сложихте в стените и на тавана?
рашкета - специалист
Арматурата е 2 реда заварена скара 8мм, а дълбочината варира заради наклона на терена.Най-малката дълбочина е 50см, а ширината е 30см.Няма греди освен основната върху която стъпват поповете и тя е 16х16.Всичко друго е ребра 5х10.Изолацията е 10см стъклена вата на всякъде като върху окачения таван ще има още 5см.Отвън 5см. EPS .
thinkpad - майстор
Къща от шперплат? А какво ще стане, ако някой я ритне или духне вятър? А тоя шперплат няма ли да изгние след години?
briko - специалист
thinkpad написа:
Къща от шперплат? А какво ще стане, ако някой я ритне или духне вятър? А тоя шперплат няма ли да изгние след години?
Ако става въпрос за сигурност, няма значение от какво е къщата. През далечната 1995 г. крадци разбиха зид широк/камък/ 65-70 см. под прозорец и успяха да ме претарашат :axe:
thinkpad - майстор
briko написа:
Ако става въпрос за сигурност, няма значение от какво е къщата. През далечната 1995 г. крадци разбиха зид широк/камък/ 65-70 см. под прозорец и успяха да ме претарашат
Става въпрос за сигурност, но говорим за безопасност, а не за строене на Алкатраз. На дървени конструкции, освен ако не са леки и не са предназначени за временно пребиваване вяра честно казано нямам. Дървото гние, има и вредители. Някой ден тоя шперплат ще почне да се разпада и тогава нищо няма да може да се направи по въпроса, освен да се събори всичко и целият труд да отиде на вятъра. С камък или тухли няма чак такава опасност. Дори и с глинен кирпич.
А разбиването на зид от 70см камък определено е нещо много шумно. Не знам виличка ли е било или какво, но блъскането и разбиването ще се чуе на далече, ако има поне един жив човек наоколо ще чуе и ще види. То който иска може да мине през стената и с канго, бензинов ъглошлайф или направо багер.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9

Тема "Сглобяема къщичка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: