• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Дюшемето ми е криво на места до 4 сантиметра.какъв ще е най добрия вариант за изравняване преди да се постави ламината :?:
mladkal - майстор
Навярно с циклене или пък с премахване на най-проблемните дъски. Следва запълването на създалите се кухини с подходящ материал.
хипотези на прима виста.
Успехи и ни дръж в течение как си решил проблема.
Chefo77 - майстор
Никакъв шанс да е евтино или пък бързо. Вариантите са много, но всички са свързани или с отстраняване на дюшемето, или със замазка.
N.Georgiev - специалист
Слагаш един найлон , отгоре посипваш керамезит , отгоре едно OSB , подложката за ламината и си ТИ .Керамезита го издърпваш с мастар и нивел , а OSB-то го хващаш с види за дюшемето .
И аз имах подобен проблем. Пробвахме с циклене, но накрая просто сменихме кривите дъски.
Успех.
Благодаря на всички :yawinkle: направих замазка с мрежа и отдолу сложих найлон :partyman:
estorm - специалист
djemoo1 написа:
Благодаря на всички :yawinkle: направих замазка с мрежа и отдолу сложих найлон :partyman:
Това запечатване на дъските след години не води ли до тяхното изгниване? Питам дали е
уместно като изпълнение защото отдавна се чудя дали да не направя същото на една вила.
На втори етаж е дюшемето върху греди а откъм първия етаж е затворено с картон и вата.
Относно варианта с ОСБ колко мм минимум дебело да бъде и какво освен керамезит може да се насипе под него да обира разликите?
N.Georgiev - специалист
Може и перлит да се сложи и отгоре гипс фазер , а OSB-то мисля , че по тънко от 15 мм няма да върши работа .Това на снимките е 18 мм .

Прикачен файл

5.jpg
5.jpg (32.36 KиБ) Видяна 9217 пъти

Прикачен файл

4.jpg
4.jpg (60.32 KиБ) Видяна 9217 пъти

Прикачен файл

3.jpg
3.jpg (35.77 KиБ) Видяна 9217 пъти

Прикачен файл

2.jpg
2.jpg (58.62 KиБ) Видяна 9217 пъти

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (55.28 KиБ) Видяна 9217 пъти
estorm - специалист
Да, станало е много хубаво. Не ми е много ясно керамзита или перлита е за предпочитане.
Имат ли голяма разлика в цената и във времето кое е по сигурно откъм евентуално стареене и свиване. Задължителен ли е найлона когато не е приземен етаж?
Дюшемето е криво, но няма фуги по него. За циклене не става твърде е криво и с дезнивелация на места по 3-4см
Също и колко сантиметра посипка е максимума и минимума който може да имам под 18мм ОСБ ?
Снадката на осб плочите с какво е направена?
dimitarpachev - помощник
Ако ти е хубаво дюшемето го извади и си оправи скарата,после си върни дюшемето и си го изцикли и ще имаш перфектен под,който ще те надживее.
  • 1
  • 2

Тема "Как да изравня криво дюшеме за ламинат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: