• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 107
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:wink: Тя няма да спира .
nikisv - специалист
filmatoplo написа:
В комбинация със смукателен вентилатор на изхода на котела може да конкурира скъпите горелки.
ttttttd - специалист
Тази идея ми мина на ум още в самото начало но.Цените на тези винтелатори обесмислят първоначалния замисъл а имено ефтино и икономично отопление.
m.lukanov1951 - специалист
filmatoplo написа:
Филме ,в начлото при разпалване се подгрява комина за да има тяга.
Не са нужни никакви вентилатори нито всмукателни,нито нагнетателни когато комина си има тяга.
Но,ако някои очква да се грее ефтино пелетите не са неговото гориво,при 15кв разхода си е 3-4кг пелети на час.
klintan - специалист
Понеже имаше опасения за самозапалване на бункера с пелетите пускам видео и схема на елементарна парафинова защита.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... wbxDO1_WRU

Прикачен файл

newpelletron.JPG
newpelletron.JPG (44.83 KиБ) Видяна 4433 пъти
joro39 - специалист
Прикачен файл:
2013-12-12-802.jpg
Прикачен файл:
2013-12-12-801.jpg
Прикачен файл:
2013-12-12-800.jpg
Прикачен файл:
2013-12-12-799.jpg
Прикачен файл:
2013-12-12-798.jpg
при нас са 160 лв тона
ttttttd - специалист
m.lukanov1951.

Това дето четеш в онзи форум повярвай е написано от човек който откри кладенеца по възможно най далечния път.Идеята е да се подгрее самата горелка.Защото горния запушения край създава топло пространство което от своя страна засмуква студения въздух под кошницката и така сработва на макс.Ти такова запушване на онази горелка с оградната мрежа видяли.

Защото аз видях севъзможни излияния към нея но ефекта все беше кофти.Казах ви,от два месеца само това правя.Прочетох всичко в Полския форум в Чешкия също. След това братушките след това пелетрончето след това със създателя и така.Аз съм свободен човек и като се захвана с нещо винаги го довеждам до край.Виждаш на клиповете как работи това е истината.При мен работи по същия начин.Просто в началото набира малко по бавно от при притито.Това е.Днес намерих една иновация която вдига тягата на комина в събота ще я направим и толкоз.

Сга се сетих и още нещо.Спомняш ли си как се подгряваха преди години бензиновите горелки дето пърлехме с тях прасетата.Това е същата идея просто главата когато е топла полудява по бързо.
joro39 - специалист
Прикачен файл:
2013-12-12-805.jpg
Прикачен файл:
Прикаченият файл 2013-12-12-808.jpg вече не е достъпен
Прикачен файл:
Прикаченият файл 2013-12-12-807.jpg вече не е достъпен
Прикачен файл:
Прикаченият файл 2013-12-12-805.jpg вече не е достъпен
това сътворих днес но утре ще са прави по голям размер
ttttttd - специалист
Вътрешната част ти е доста грубичка.Дебелината на решетките отнема от топлината.Луфтовете отнемат тягата.Предната решетка се прави във жлеб за да можеш да я подменяш.големината на процепите може да варира в височена но не и в ширина.Защото ще испадат пелетите и ще ти правят онази гадна шлак дето се вижда във другия форум.Не си оставил ход на студения въздух.Ефекта ти е бил нулев.Убеден съм.Обърни повече внимание на кошничката.И виж как е горенето в моята камера На първата снимка.

Прикачен файл

27.JPG
27.JPG (84.39 KиБ) Видяна 4417 пъти
Последна промяна от ttttttd на чет дек 12, 2013 10:10 pm, променено общо 2 пъти.
m.lukanov1951 - специалист
Любо, набира по-бавно именно,че се бори в началото със студения въздух в комина.
Комина е нещо много важно за добрата работа всеки котел какъвто ид а е.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 107

Тема "Пелетна горелка ръчна изработка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: