filmatoplo написа:В комбинация със смукателен вентилатор на изхода на котела може да конкурира скъпите горелки.Тя няма да спира .
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo
- майстор
1066 мнения в "Пелетна горелка ръчна изработка"
m.lukanov1951
- специалист
filmatoplo написа:Филме ,в начлото при разпалване се подгрява комина за да има тяга.Тя няма да спира .
Не са нужни никакви вентилатори нито всмукателни,нито нагнетателни когато комина си има тяга.
Но,ако някои очква да се грее ефтино пелетите не са неговото гориво,при 15кв разхода си е 3-4кг пелети на час.
klintan
- специалист
Понеже имаше опасения за самозапалване на бункера с пелетите пускам видео и схема на елементарна парафинова защита.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... wbxDO1_WRU
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... wbxDO1_WRU
Прикачен файл
newpelletron.JPG (44.83 KиБ) Видяна 4431 пъти
ttttttd
- специалист
m.lukanov1951.
Това дето четеш в онзи форум повярвай е написано от човек който откри кладенеца по възможно най далечния път.Идеята е да се подгрее самата горелка.Защото горния запушения край създава топло пространство което от своя страна засмуква студения въздух под кошницката и така сработва на макс.Ти такова запушване на онази горелка с оградната мрежа видяли.
Защото аз видях севъзможни излияния към нея но ефекта все беше кофти.Казах ви,от два месеца само това правя.Прочетох всичко в Полския форум в Чешкия също. След това братушките след това пелетрончето след това със създателя и така.Аз съм свободен човек и като се захвана с нещо винаги го довеждам до край.Виждаш на клиповете как работи това е истината.При мен работи по същия начин.Просто в началото набира малко по бавно от при притито.Това е.Днес намерих една иновация която вдига тягата на комина в събота ще я направим и толкоз.
Сга се сетих и още нещо.Спомняш ли си как се подгряваха преди години бензиновите горелки дето пърлехме с тях прасетата.Това е същата идея просто главата когато е топла полудява по бързо.
Това дето четеш в онзи форум повярвай е написано от човек който откри кладенеца по възможно най далечния път.Идеята е да се подгрее самата горелка.Защото горния запушения край създава топло пространство което от своя страна засмуква студения въздух под кошницката и така сработва на макс.Ти такова запушване на онази горелка с оградната мрежа видяли.
Защото аз видях севъзможни излияния към нея но ефекта все беше кофти.Казах ви,от два месеца само това правя.Прочетох всичко в Полския форум в Чешкия също. След това братушките след това пелетрончето след това със създателя и така.Аз съм свободен човек и като се захвана с нещо винаги го довеждам до край.Виждаш на клиповете как работи това е истината.При мен работи по същия начин.Просто в началото набира малко по бавно от при притито.Това е.Днес намерих една иновация която вдига тягата на комина в събота ще я направим и толкоз.
Сга се сетих и още нещо.Спомняш ли си как се подгряваха преди години бензиновите горелки дето пърлехме с тях прасетата.Това е същата идея просто главата когато е топла полудява по бързо.
ttttttd
- специалист
Вътрешната част ти е доста грубичка.Дебелината на решетките отнема от топлината.Луфтовете отнемат тягата.Предната решетка се прави във жлеб за да можеш да я подменяш.големината на процепите може да варира в височена но не и в ширина.Защото ще испадат пелетите и ще ти правят онази гадна шлак дето се вижда във другия форум.Не си оставил ход на студения въздух.Ефекта ти е бил нулев.Убеден съм.Обърни повече внимание на кошничката.И виж как е горенето в моята камера На първата снимка.
Прикачен файл
27.JPG (84.39 KиБ) Видяна 4415 пъти
Последна промяна от ttttttd на чет дек 12, 2013 10:10 pm, променено общо 2 пъти.
m.lukanov1951
- специалист
Любо, набира по-бавно именно,че се бори в началото със студения въздух в комина.
Комина е нещо много важно за добрата работа всеки котел какъвто ид а е.
Комина е нещо много важно за добрата работа всеки котел какъвто ид а е.
Тема "Пелетна горелка ръчна изработка" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература