• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
Колега банцига съм го купил така като го виждаш пораждясъл беше...по принцип го завивам с наилон но го отвих за да го снимам и да ви го покажа...МИСЛЯ ДА БИЧА ТРУПИ НА НЕГО ЛИПА ТОПОЛА А И АКАЦИЯ ПОНЯКОГА...Изработвам кошери пчелар съм ....затова най вече към си го купил....Напролет като се стопли времето ще му измисля място на двора и ще му направя навес да не го вали дъжда...нямам подходяща постройка къде да го монтирам...банцигът е много дълъг и трудно ще ми е да го вкарам в работилницата си...Затова най лесният вариант за мен е да направя някаква стряха на двора за него....Виждал съм при нас доста банцизи на двора само завити с наилон и когато и се наложи отвиват работят и пак завиват и нищо и няма.
Илчо Илиев - майстор
Добра идея!
Но пак казвам,че за да бичиш трупи, с малък мотор няма да стане,на моя банцинг сме бичили трупи топола и липа до Ф50см, но мотора е 10 кв...
Това лято работих в цехче за кошери, но ползвахме готови талпи, само разбичвахме на дебелина 5-тица, другото е на други машини...
Та там има 2 банцинга като твоя,но са с 4-5 кв трифазни мотори...
Добре е да го вкараш в работилницата, ако имаш място,а за ''дължината'', свалят се колелата със щендрите, разглобяваш колкото може и вкарваш...
Това е за да го ползваш целогодишно, макар да има навес, като е студено и гадно времето е кофти да бачкаш,а ти, вярвам през зимата правиш кошери и останалите им неща, а банцинга се ползва за доста неща при тези изработки...
Не е проблем да му ''скроиш'' един чул найлонов и да го махаш като ще го ползваш, но щом работиш такива неща, ще ти е нужен много и постоянно, особено ако му направиш каретка...
tysonlkr - специалист
Предварително се извинявам за отклонението от темата на колегата :roll:
Илчо Илиев написа:
особено ако му направиш каретка...
И аз се опитвам да си правя кошери, затова ме заинтригува това приспособление "каретка".
Какво е каретка и за какво се използва това приспособление :?
Илчо Илиев - майстор
http://www.youtube.com/watch?v=1bUoHHdL ... -Ro8htxojU

http://www.youtube.com/watch?v=jAqJCB9B ... -Ro8htxojU

http://www.youtube.com/watch?v=pcOlb-Nh0UU

Тююю, 3 часа не мога да намеря клипа, на последния има дадена каретка,макар да не е най-доброто,а в другите клипове смятам,че ще намерите полезни неща...
Та, каретка може да ползваш за окрайчване и точно окрайчване на детайли, при които не се изисква идеално гладка повърхност на среза,макар,че ако чапраза е направен както трябва и не е прекалено голям и лентата залепена както трябва, среза става задоволително добър,е не е като с циркуляр с видия,но....
Илчо Илиев - майстор
Вчера гледах банцизите на работа, по принцип са като твоя, с лента 5,3 м и олекотени колела-със спици,мотора е 4 Kw трифазен...
Абе слагай какъвто имаш,но ще трябва да правиш шайби, да докараш оборотите, да не надхвърлят 900-950, а то в процеса на работа ще си покаже ..
Да колега знам вече че ще го задвижа с 2.2 мотор ама по дебели трупи няма да мога да бича....ще се твари мотора и ще спира а може и да го изгоря...Става но за тъки трупчета или гредички да разбичвам...
Илчо Илиев - майстор
Тя работата ще си покаже, пробваш и преценяваш..
Ако ти е добре заточена лентата и няма прекалено голям чапраз, няма да товари много,а и като не бързаш....,все пак няма да бичиш по 100 куб на ден я...
Машината ти е добра, стегни си я, вземи си добри ленти и бачкай здраво, щом имаш работа, моите така седят....
Желая ти успех,а ако с нещо мога да помогна, ще се радвам..
Благодаря ви колеги за куража и оптимизма които ми давате...Ще опитам и ще ви пиша какво съм направил...Успех ви желая... =D>
  • 1
  • 2

Тема "Колеги помогнете със съвет.." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: