Колега банцига съм го купил така като го виждаш пораждясъл беше...по принцип го завивам с наилон но го отвих за да го снимам и да ви го покажа...МИСЛЯ ДА БИЧА ТРУПИ НА НЕГО ЛИПА ТОПОЛА А И АКАЦИЯ ПОНЯКОГА...Изработвам кошери пчелар съм ....затова най вече към си го купил....Напролет като се стопли времето ще му измисля място на двора и ще му направя навес да не го вали дъжда...нямам подходяща постройка къде да го монтирам...банцигът е много дълъг и трудно ще ми е да го вкарам в работилницата си...Затова най лесният вариант за мен е да направя някаква стряха на двора за него....Виждал съм при нас доста банцизи на двора само завити с наилон и когато и се наложи отвиват работят и пак завиват и нищо и няма.
Добра идея!
Но пак казвам,че за да бичиш трупи, с малък мотор няма да стане,на моя банцинг сме бичили трупи топола и липа до Ф50см, но мотора е 10 кв...
Това лято работих в цехче за кошери, но ползвахме готови талпи, само разбичвахме на дебелина 5-тица, другото е на други машини...
Та там има 2 банцинга като твоя,но са с 4-5 кв трифазни мотори...
Добре е да го вкараш в работилницата, ако имаш място,а за ''дължината'', свалят се колелата със щендрите, разглобяваш колкото може и вкарваш...
Това е за да го ползваш целогодишно, макар да има навес, като е студено и гадно времето е кофти да бачкаш,а ти, вярвам през зимата правиш кошери и останалите им неща, а банцинга се ползва за доста неща при тези изработки...
Не е проблем да му ''скроиш'' един чул найлонов и да го махаш като ще го ползваш, но щом работиш такива неща, ще ти е нужен много и постоянно, особено ако му направиш каретка...