Второ вино? Против съм. Или ще пия вино, или /и/ ракия.
Аз също сложих бентонит, и аз мерих със златарска везна, но само да разделя пакета на две.
След бурната ферментация си го откалих, след като захарността падна на нула сложих бентонита за седмица. Пак откалих, но си иска студ винцето, много леко мътнее, но е превъзходно.
Второто? То си е за ракия.
За мен горчи слабото вино, с нисък алк. градус. Дали горчи от бентонита?
Вкисването е друг процес, дали от ниска захарност, дали ферментацията е преминала в друг процес, спецовете ще кажат.
Що като мина тихата ферментация, и се избистри, не стопира процесите със серниста?
Аз също сложих бентонит, и аз мерих със златарска везна, но само да разделя пакета на две.
След бурната ферментация си го откалих, след като захарността падна на нула сложих бентонита за седмица. Пак откалих, но си иска студ винцето, много леко мътнее, но е превъзходно.
Второто? То си е за ракия.
За мен горчи слабото вино, с нисък алк. градус. Дали горчи от бентонита?
Вкисването е друг процес, дали от ниска захарност, дали ферментацията е преминала в друг процес, спецовете ще кажат.
Що като мина тихата ферментация, и се избистри, не стопира процесите със серниста?
Последна промяна от kuger на вт дек 17, 2013 8:25 pm, променено общо 1 път.