• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 21
Всичко за дърводелството
EDI - майстор
Аа, трябва да поддържаме огъня :lol: .Ръчната работа с дърво и изделия от него трябва да се поддържа, макар забързаното ежедневие и полуфабрикатите да са завладели 99% от пазара.Радвам се, че тук има хора, които държат на дървото и са майстори в работата с него. :partyman:
Мисля, че покрай други търсения съм попадал на сайта му, ама не съм обръщал внимание.Оказа се, че собственици на такива машини имат цяла група някъде из ГУГЪЛ.Сега ми пристигнаха и другите две винтови стяги 3/4.Вече съм оборудван добре от към стабилни дълги стяги.
teon - специалист
...Еди - като я дюздисаш по-натъй, направи някоя снимка на костенурката :) ,да видим к'во представлява,как се закрепва :?: за машината ,че току виж :? ...
EDI - майстор
Ще направя, доста интересна система е, обяснявам си на теория как работи, ама ще видя и на практика как е.Ето как изглежда - http://www.ebay.com/itm/Inca-Thickness- ... 7675.l2557 .Като чукнеш на снимките излизат големи.
griffin - майстор
Еди ако може после снимай как работи като щтрайхмус, защото защото изглежда странно поне замен де горе не виждам валяци а това изглежда късо. Иначе щом има отвор долу няма да ти трябва аспирация само чувал :).
EDI - майстор
Има валяци вътре.Единия е подвижен, мести се с винта отгоре - явно притиска дъската близо до вала и вътре в корубата има още една ос.Обаче те са със свободно движение, не е автоматичен щрайхмуса, буташ си дъската на ръка.Следващите серии, 510 и 570 са с автоматичен щрайхмус.Най-ме кефи обаче, че в конструкцията на цялата машина няма нито едно зъбно колело. :-D
griffin - майстор
Мен ме интересува ако го сглобиш да дадеш снимки шот по принцип на щтрайхмуса нали е обратно в смисъл плота е прав а зала обира за това ако не те затруднява и когато можеш.
EDI - майстор
Непременно ще снимам.Принципа му ми се ясен в общи линии, но ми е чудно на практика как ще станат нещата.В американските форуми четох, че веднъж настроен, няма мърдане дава винаги пълна еднаквост на детайлите.Единствения кусур бил, че буташ на ръка и се искало малко повече сила.Днес поработих малко, започнах за правя таблите на вратите.Отрязах си парчета дъб, фрезовах ги да махна нута и перото, сглобих ги с бисквитки.Мишо, бисквитките са страхотни.Ползвах полиуретаново лепило на АКФИКС.В момента таблите стоят притиснати в пресата, утре ще ги отрежа на размер и ще ги фрезовам.

Прикачен файл

DSC03446222222.jpg
griffin - майстор
Еди това полиуретаново лепило раздува ли се като пяна като се лепи с него. Не съм пипал такова чудо. Ако капнеш капка някъде и засъхне набъбва ли както полиуретановата пяна.
kendal - специалист
раздува като капнеш, засъхне ли по ръцете не се мие лесно
EDI - майстор
Кендал е казал как стоят нещата, точно така са.Да отбележа, че АКФИКС-а е едно от най-добрите полиуретанови лепила с които съм работил.Днес поработих още малко по вратата.Таблите бяха залепнали.Обрязах ги по размер на герунга, след което ги фрезовах с табления фрезер.Вратата е с 8 табли.Долните 4 ще са дъб, горните 4 ще са стъкло.Днес направих долните 4 табли.

Прикачен файл

DSC03451222222222.jpg
Днес работа с предпазител, че фрезера е бая едричък.
DSC03451222222222.jpg (100.77 KиБ) Видяна 1592 пъти

Прикачен файл

DSC0344944444444444444.jpg

Прикачен файл

DSC034503333333333.jpg

Прикачен файл

DSC034521111111.jpg
DSC034521111111.jpg (72.59 KиБ) Видяна 1594 пъти
Последна промяна от EDI на нед дек 22, 2013 9:42 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 21

Тема "Проект и изработка на интериорна дъбва врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: