• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 20
The_FAN - специалист
Тани написа:
На моя:

- смяна на режимите - точка , линия , въртене
- смяна на посоката на въртене - не виждам смисъл от това действие - някой ако се сети да пише
- преместване на линията в едната или другата посока.

Същите функции без смяна на посоката на лъча.. странна функция
Тани написа:
Интересува ме дали може от дистанционното:

-при хоризонтално нивелиране да мести лъча нагоре и надолу са по-прецизно позициониране или трябва да местиш нивелира
-при вертикално - дали може да го завъртиш (погледнато отгоре) за да стане лъча успореден на стената или съответно да изправиш правия ъгъл. И като стана въпрос и за прав ъгъл - лъча за прав ъгъл само отгоре ли е или има и един отдолу?

на първия и втория въпрос отговора е в триногата със лебедката можеш да местиш прецизно нивото. Такава опция от дистанционното само на Hilti май могат, но са по скъпи...завъртането на самата глава ококло оста й за да успоредиш лъча на някоя стена също става с освобойдаването на един винт от триногата (точно под плочата на която стъпва главата)

За правия ъгъл - да само отгоре излиза лъча а под ротационната част на главата има 4 маркера на по 90 градуса един от друг... наместваш точката на маркерите и другото е ясно...в крайна сметка един хоризонтал и един вертикал и ето ти 90 градуса
The_FAN - специалист
Незнам къде за това тук ще извия :hilfe: ....откраднаха ми всичкия инструмент и машини без главата на лазера щото беше у нас...
2 перфоратора Макита, 2 винтоверта Крес и Макита, прободен трион и флекс на Бош - последните две машини са на 1 ден :(
Отделно голям куфар Тайг на колела с вместимост 100 литра пълен догоре с всякакъв дребен инструмент. Тотално всичко изчезна.
Предложих на Админа да пусне тема в главния форум в която всеки "опарен" да пише сериен номер на машината която му липсва. Поне между нас си да си помогнем - а които не посещава форума.....
Takezo Sensey - модератор
не думай кога това бе човече , как така , кой къде ....
leonardo_vd - модератор
Съчуствам ти , защото и мен неотдавна ме откраднаха.
The_FAN - специалист
с колко си назад ?
leonardo_vd - модератор
The_FAN написа:
с колко си назад ?
Малко, защото ми взеха само бръмчащи машини, а лазера беше в буса и не бях свалилл всички инструменти. Около 1000-1200лв. Само ме е яд че бяха новите машини. Точно поради тази причина не купувам откраднати машини колкото и ниска да им е цената. Някой друг се е лишил от тях против волята си. Ако всички действаме така, то на крадците ще им е по-трудно да си пласират стоката.
The_FAN - специалист
Лошото е че ги купуват тези които не могат да си ги позволят като чисто нови а това няма да се спре....както и няма да се спре съмнителното качество на труда на същите тези хора. Дано до 1-2 години новия закон вкара малко ред...
Аз съм назад с около 2500 лв....
leonardo_vd - модератор
Карай, който РАБОТИ ще ги изкара пак. Аз днес пък си изгорих гарнитурата на главата на колата ама не е свършил света. Гледай напред. Нека не спамиме темата вече.
The_FAN - специалист
Вече изцяло с MAKITA !
Перфоратори HR 2470, винтоверти 6821...

Изпитана техника !
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 20

Тема "Кой с какъв инстумент работи?" | Включи се в дискусията: