• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 42
Съвети за начинаещи готвачи.
Илчо Илиев - майстор
filmatoplo написа:
:? Какво е това -жидкий дым.
Жидкост-течност....
Жидкий дым-течен пушек ,название на една химия, която вкарват в месото/сланина за да му придаде вкус и аромат на опушено, без да се е доближавало до истински пушек....
Тези бекони, които продават са изкуствено пушени- набиват с тумблер ''бульон'', разтвор в който има вкус , аромат и консервант,а от вън се обмазва с ''карамел''-друга химия ,която придава опушен вид,а след всички тези макияжи, месото минава през изпарване в камера и...10лв/кг на магазина,а колко вода и химия има в тоя бекон не е за вярване..
Та при тая технология се използва течния пушек...
Junak - майстор
продължение...

Прикачен файл

msg-4855-079224900%201364379575_thumb.jpg
msg-4855-079224900%201364379575_thumb.jpg (25.84 KиБ) Видяна 3075 пъти

Прикачен файл

msg-4855-022874700%201364379603_thumb.jpg
msg-4855-022874700%201364379603_thumb.jpg (22.09 KиБ) Видяна 3075 пъти

Прикачен файл

msg-4855-018472100%201364379486_thumb.jpg
msg-4855-018472100%201364379486_thumb.jpg (28.79 KиБ) Видяна 3075 пъти

Прикачен файл

msg-4855-011892300%201364379457_thumb.jpg
msg-4855-011892300%201364379457_thumb.jpg (28.14 KиБ) Видяна 3075 пъти
Илчо Илиев - майстор
http://www.youtube.com/watch?v=KdLXfiqbEUc

Следващата стъпка в технологиите ще е да не слагат и....сланина....
stenmark - специалист
Честита Коледа на всички с най-добри пожелания.Тоя клип ме заинтригува обаче не мога да разбера какво имаше в шишето където го сипа след захарта и солта.Как мисли те колко трябва да седи в хладилника за стане.
Илчо Илиев - майстор
stenmark написа:
Честита Коледа на всички с най-добри пожелания.Тоя клип ме заинтригува обаче не мога да разбера какво имаше в шишето където го сипа след захарта и солта.Как мислите колко трябва да седи в хладилника за да стане.
На 3,33 в този клип-
http://www.youtube.com/watch?v=TxRl-tr3rx4
се вижда почти целия надпис-Классический жидкий дым...
а за времето...вероятно поне 3-4 дни...
jekasus - майстор
Илчо Илиев написа:
а за времето...вероятно поне 3-4 дни...
Каза двое суток(две денонощия) :-D
Илчо Илиев - майстор
Е, и за толкова ще стане, но аз съдя от това, когато си правя маринована скумрия, осолявам я 3-4 дни,че иначе ми седи малко сурова,а аз не го харесвам...
stiv1961 - майстор
Малко ребърца и бузки :)
Прикачен файл:
281220132322.jpg
Прикачен файл:
281220132323.jpg
И след 3- часов престой в пушилнята на 70 градуса
Прикачен файл:
281220132325.jpg
Сега ще ги сложа във вряща вода за няколко минути и като се охладят..... в хладилника :) Дали ще издържа до утре за дегустацията :? ........ да ви е сладко, наздраве :partyman:
filmatoplo - майстор
:tonqe: ще облажите коремчетата :supz: а за Руснаците могат ги нещата , всьо ясна -летом нада затвердим дружбу с них .
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 42

Тема "Опушване на месо и риба." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: