Като разбереш, че линейния регулатор е неефективен, сам ще търсиш импулсен.Защо не е ефективен (само не споменавай КПД)? Аз ползвам линейни захранвания в много по тежък режим и нямам проблеми...всичките са ми самоделни. Било печка....печка ама друг път
thebugger написа: п.п.с. а lm317 не са лоши като за първо захранване но не можах да намеря как да се направи така че да може с още един потенциометър да се управлява и тока :\ може би ще трябва да използвам и двете интегралки?.Търсиш си в гугъла някоя схема на транзисторен регулатор на ток и го свързваш след регулатора на напрежението.
gogo7777 написа: Аз ползвам линейни захранвания в много по тежък режим и нямам проблеми...всичките са ми самоделни. Било печка....печка ама друг пътИ моите са самоделни. Имам един ей така направен с LM317 на голям радиатор без вентилатор. Трафа му има няма 20-30 вата. При малък товар, дори и на празен ход радиатора не се пипа. Не държи напрежение и лесно кляка понякога с няколко волта надолу.
Имам един кит с въпросната интеграла 723 и един транзистор. Дават го до 2A, а транзистора е 3055(мощен, до 10A). Тези дни ще до опитам да видя дали наистина този чип е толкова прецизен.