Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nv952 - майстор
На мен не ми е проблем свързването а избора на частите.

Прикачен файл

LED-ZAHRANVANE.jpg нещо такова мисля да направя
hidrazin - майстор
nv952 написа:
На мен не ми е проблем свързването а избора на частите.
Имаш проблем и със свързването. Това дето си го начертал с жълти и червени линии направо го забрави!!! Изходите на захранванията не трябва да ги обединяваш по този начин в НИКАКЪВ скучай! Може да обединиш само общия проводник. Например СОМ-овете.
:partyman:
nv952 - майстор
ОК.а ако сложа още един ключ на жълтите както на входящото променливо напрежение ще стане ли
hidrazin - майстор
Не. Жълтите не трябва да ги събираш заедно по никакъв повод. Разделяш си ламбите - толкова към едното захранване, толкова към второто...
Общия проводник СОМ може да е един, но останалите трябва да са отделни към всяка група. И да не забравя. Ако използващ общ проводник за минуса, сечението му трябва да е сумата от сеченията на всички плюсови проводници.
nv952 - майстор
Хидра ти май не ме разбра.
Захр блок 1 ще си работи 24/7 ако изгори и не излиза изходящо напрежение цъкам двете мързеливи ключета и би трябвало захр блок 2 да възстанови напрежението нали?

Прикачен файл

LED.jpg
hidrazin - майстор
Ооооо..... Наистина не съм те разбрал. Резервирано захранване? Прави го по първата схема. Да се надяваме, че лилавият ключ няма са ти трябва.
nv952 - майстор
мисля да го направя по втората за всеки случай нека да има още един ключ.Мерси за проверката на схемата. :partyman:
П.С. Весели празници!
fox_vt - майстор
И какво толкова ще осветяваш че да не търпи угасване?Тъй и тъй си имаш две захранвания като (ако)изгори едното развиваш 4 кабела и слагаш другото.Това с ключетата добре ами ако стане късо в захранване 1 ко правим или късо по силовата линия на луничките,пак ще има разкачане на кабели.
hidrazin - майстор
То не му е проблема угасването, а подмяната на захранването. Взел е от онези кютюци с размери 200х100х40 и ме минава през дупката за луничка. Сега за да го смени трябва да разбива картона.
Луните му са 14бр. по 4 вата. Общо 56 вата , а той е сложил само едно захранване от 150 вата. Много по-добре щеше да е ако ги беше разделил на две и с по-малки захранвания. Така като му гръмне едното няма да остане съвсем на тъмно и да използва от малките захранвания, дето минават през дупката.
То и сега пак може да сложи едно от малките за да не му се налага пак да кърти.Този модел дето има не случайно е с надупчена кутия. Много греят и иска да е на място където да може добре да се вентилира.
fox_vt - майстор
Твърде голямо презапасяване почти тройно :? И това добре изгаря едното и включва другото и като изгори и то тогава :idea: Как така ще направиш таван от гипскартон и захранване по голямо от дупката на луната и без ревизия-това за мен е несериозно,един разхлабен кабел и дай чука [-X То като ще е така навържи десетина захранвания за резерва белким стигнат за близките 10 години.Не че е казано че ще изгори изобщо но не се прави така.

Тема "ЛЕД Осветление(лед лента и луни) Консултация с можещите" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: