Е да де то и тук продават но аз не можах да я намеря у дома къде е
пък по празниците всичко е затворено,след нова година ще го дооправям 

valio2007 написа:Нищо по-просто! Схемата е: "Грец", в изправителния диагонал на който е свързан светодиод. Единият, променливотоков вход на "Грец"-а е въран към фаза, а другият, към токовия вход на електромер за активна енергия. Товарът на електромера е кондензатор. Стойността на кондензатора при ток 0,1A е: C=0,1/(230*314)=1,3845679894765992799778454721684*10**-6 FП. Петков написа: Убеден съм, че поговорката е от време "оно" и няма нищо общо с обществените формации. Пример за такъв тип работа е и Томас Алва Едисон - много експерименти ("залудо") и накрая все пак нещо. А иначе, не става въпрос някой да ни кара насила - "Насила хубост не става!". Ако на човек всичко му е ясно теоретично, то експериментите са безсмислени. Тогава опитът ще е само доказателство на теорията, което е доста скучно. Колумб нямаше да тръгне към Terra incognita, ако имаше съвременна карта и GPS. Това, което ни подтиква и примамва е непознатото, или както казват руснаците, то идва - нутромчую (отвътре, от сърцето).Имате поле за действие.... накарайте диода да свети с реактивен ток и ще дадете нещо на човечеството.
estorm написа:Fox-vt това ми хареса. Намерих си същите плафони и докато чакам джунджуриите от ибей ще си направя и аз това. Имам 2 места където вместо девиаторни ключове е по добре да сложа такива лампи. Само че едната ще свети повече от минута две чудя се дали да не сложа радиатори отгоре и да я смъкна с малко от тавана за охлаждане. Ще ми даде място така отгоре и да сложа 3 сини които да осветяват тавана.Моят плафон съм го смъкнал на около 10 мм разстояние от тавана за да се охлажда по добре.Провери обаче температурата каква ще е преди да го монтираш при 2 мин светене да речем да няма изненади.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: