• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 78
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
fox_vt - майстор
Е да де то и тук продават но аз не можах да я намеря у дома къде е :roll: пък по празниците всичко е затворено,след нова година ще го дооправям :partyman:
edemy2001 - специалист
fox_vt написа:
Е да де то и тук продават но аз не можах да я намеря у дома къде е :roll: ...
Те това не е само твой проблем! :-D
Наздраве и весело посрещане на Новата година на всички! :prost: :sauf:
estorm - специалист
Fox-vt това ми хареса. Намерих си същите плафони и докато чакам джунджуриите от ибей ще си направя и аз това. Имам 2 места където вместо девиаторни ключове е по добре да сложа такива лампи. Само че едната ще свети повече от минута две чудя се дали да не сложа радиатори отгоре и да я смъкна с малко от тавана за охлаждане. Ще ми даде място така отгоре и да сложа 3 сини които да осветяват тавана.
П. Петков - специалист
valio2007 написа:
П. Петков написа:
Убеден съм, че поговорката е от време "оно" и няма нищо общо с обществените формации. Пример за такъв тип работа е и Томас Алва Едисон - много експерименти ("залудо") и накрая все пак нещо. А иначе, не става въпрос някой да ни кара насила - "Насила хубост не става!". Ако на човек всичко му е ясно теоретично, то експериментите са безсмислени. Тогава опитът ще е само доказателство на теорията, което е доста скучно. Колумб нямаше да тръгне към Terra incognita, ако имаше съвременна карта и GPS. Това, което ни подтиква и примамва е непознатото, или както казват руснаците, то идва - нутромчую (отвътре, от сърцето). :)
Имате поле за действие.... накарайте диода да свети с реактивен ток и ще дадете нещо на човечеството.
Нищо по-просто! Схемата е: "Грец", в изправителния диагонал на който е свързан светодиод. Единият, променливотоков вход на "Грец"-а е въран към фаза, а другият, към токовия вход на електромер за активна енергия. Товарът на електромера е кондензатор. Стойността на кондензатора при ток 0,1A е: C=0,1/(230*314)=1,3845679894765992799778454721684*10**-6 F :) :) :) Този, който каже, че светодиодът няма да свети, а електромерът ще отчете макар и минимална активна енергия, "нека пръв хвърли камък върху мене"! :-D :) :-D
"Я гений, прочь сомненья, доешь восторги лавры и цветы!" :) :) :)
Разбира се, извън шегите, всяка профанизация не би трябвало да се поощрява.
fox_vt - майстор
estorm написа:
Fox-vt това ми хареса. Намерих си същите плафони и докато чакам джунджуриите от ибей ще си направя и аз това. Имам 2 места където вместо девиаторни ключове е по добре да сложа такива лампи. Само че едната ще свети повече от минута две чудя се дали да не сложа радиатори отгоре и да я смъкна с малко от тавана за охлаждане. Ще ми даде място така отгоре и да сложа 3 сини които да осветяват тавана.
Моят плафон съм го смъкнал на около 10 мм разстояние от тавана за да се охлажда по добре.Провери обаче температурата каква ще е преди да го монтираш при 2 мин светене да речем да няма изненади.
tysonlkr - специалист
fox_vt и estorm споделете от къде сте го намерили този плафон с датчик и на каква цена, че в интернет не откривам същия а някакви други :sad:
Ако пък е от е-магазин още по добре. За да не се сметне като реклама може да ми го изпратите и на ЛС :wink:
fox_vt - майстор
Моя е от Практис беше на промоция -50% или 12 и нещо и аз щот съм мноу умен докат се наканя промоцията свърши и го взех на 25 лв :-D
Плафон

Ето един който намерих в гугъл.Пиши там "плафон с датчик за движение" и от картинките повечето са такива.

Те хората открили топлата вода дано да не ни съдят за патентно право Лед плафон
Лед плафон 2

Ама пък сам да си го направиш е по хубаво :lol:
estorm - специалист
Хора търсете по добре. Аз го взех за 15 и още един малко по малък за 14.
Tysonklr писах ти на ЛС откъде.
fox_vt - майстор
Пичове някой знае ли откъде да намеря драйвъри за 5 ватови светодиоди 18 волта 300mA?Димируеми обаче :!: Намерих тези в ибей Драйвер 18в
Но не знам дали е димируем,писах на продавача ама с моя ултра,екстра,супер дупер бупер английски най много да се пукне от смях,тъй като вече ми писаха да кажат че не могат да разберат кво питам :prayer: Сега пак им писах пък да видим.Иначе на плафона съм ползвал подобни драйвъри но за 12 в пак на 300mA.А ми се иска за луничките да сложа 5 ватовите.Трябват ми поне 10 броя.

ппп май намерих #-o тия би трябвало да станат Цък
Evgeniy - майстор
Има в ебей PIR сензори с две жици дето же монтират на мястото на ключа. Около 6 лв излиза единия.
Толкова ми хареса, че поръчах още 4 :). Могат да се монтират и 2 на мястото на девиаторните ключове и да се използва обкновен плафон.
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 78

Тема "Направи сам LED осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: