• 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 121
Съвети за начинаещи готвачи.
SEV - специалист
В Петрич зимата не знам как е,но есента е една такава винарска,още ми лепнат устните ,опаааа унесох се.Всяка есен ходя в моя роден край и си пълня доволно количество "широка Мелнишка".
Илчо Илиев - майстор
jinio написа:
Stefan_62 написа:
Ами поне кажи какво ще слагаш в кафеза :? ,вентилатора или мезелиците. Ако са мезелиците няма значение къде ще го сложиш /вентилатора/, а размерите според това какво и колко ще слагаш вътре. Дай малко жокер :lol:
Аз съм от Петрич и при нас времето през зимата е повече дъждовно отколкото студено, идеята ми е в този кафез или сандък да сложа мръфки и суджуци. Та целта ми е като сложа вентилатора той да имитира студено.
Проблема не е в топлото,а във влагата...
В момента , тук е около нулата и е страшна мъгла,е в такова време никога няма да изсъхнат мезетата, докато това ЛЯТО изсуших наденица , без да се вмирише...
Студа суши, но ако няма влага,а на вън, сега, в тая влага, какъвто и вентилатор да сложиш,няма да се получи...
По-добре сложи нещата в хладилник,там също ще изсъхнат,макар и по-бавно,но поне няма да са вмиришат..
За сушилня, ако искаш да си направиш,може да използваш готов сандък или да си направиш, с размери прим.50/50/100см, като в долната и горната част има отвори за вентилация,а в долния край сложиш вентилаторна печка(духалка)...
Правиш на два реда за нареждане на суджука/пастърмата, регулираш температурата на духалката на минимум и следиш процеса,а ако времето е топло и няма влага(дъжд/мъгла),ползваш само вентилатор...
stiv1961 - майстор
Дивечовата порция от предната страница- вече обмазана и закачена на пръта :)
Прикачен файл:
311220132333.jpg
Прикачен файл:
311220132334.jpg
bulhomes2 - майстор
Не им махаш ципите, като гледам.
stiv1961 - майстор
bulhomes2 написа:
Не им махаш ципите, като гледам.
Махах колкото успях, за пръв път ми е с диво и много ме озориха тия ципи.
SEV - специалист
Много големи парчета,голям дивеч ще е било.Би ли споделил от какво е,ако не е тайна разбира се.

На 50км. от варна има един резерват в който ловуват основно чужденци.Застрелват животното,вземат трофея(главата),трупа го остават на помощниците(българи).Въпросните пък продават дивечово месо,аз съм вземал много пъти,но рибиците им бяха малки.
stiv1961 - майстор
SEV написа:
Много големи парчета,голям дивеч ще е било.Би ли споделил от какво е,ако не е тайна разбира се.

На 50км. от варна има един резерват в който ловуват основно чужденци.Застрелват животното,вземат трофея(главата),трупа го остават на помощниците(българи).Въпросните пък продават дивечово месо,аз съм вземал много пъти,но рибиците им бяха малки.
Ми не знам да ти кажа, казаха ми, че е диво и красиво :-D
Теди - специалист
Ч.Н.Г. пичове, здраве и много късмет през новата година да правим все по хубави вкусотии. :drinkers:
kuger - майстор
Stefan_62 написа:
kuger написа:
А бе човек, изтекоха ми лигите :-D =D> Има ли я рецептата в темата? [-o<
Рецептата е: "Свинският врат /нарязан на парчета/заринат в морска сол, държах го 48ч., после 12ч. киснене във вода, вече подправки на вкус, моите бяха: "сбирщайн", от всички които съм използвал до сега и беще останало по малко /чубрица, чер пипер, бял пипер, червен пипер,кимион, кориандър, чимен, мащерка ,риган и накрая малко от една универсална подправка за месо / направих един микс, който минах през една стара ел.машинка за кафе и всичко това смесено /, абе същото както правя рибиците, само, че този път заложих на морската сол.
По рецептата точна се получи нещо, което не успях да фотна :-D
Рязнах първото парче, не ме оставиха да го наредя в чинията за снимка.
Получи се отлично, благодарности на Stefan 62 :klatsch:
Stefan_62 - майстор
kuger написа:
По рецептата точна се получи нещо, което не успях да фотна :-D
Рязнах първото парче, не ме оставиха да го наредя в чинията за снимка.
Получи се отлично, благодарности на Stefan 62 :klatsch:
Благодаря, но заслугата за крайният резултат е твоя =D> Залагай нова партида и когато стане готова за консумация се огледай дали си сам в стаята и тогава го режи за снимка :lol: :drinkers:
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 121

Тема "Домашен майсторлък - месна диета :-D" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: