В Петрич зимата не знам как е,но есента е една такава винарска,още ми лепнат устните ,опаааа унесох се.Всяка есен ходя в моя роден край и си пълня доволно количество "широка Мелнишка".
jinio написа:Проблема не е в топлото,а във влагата...Stefan_62 написа: Ами поне кажи какво ще слагаш в кафезаАз съм от Петрич и при нас времето през зимата е повече дъждовно отколкото студено, идеята ми е в този кафез или сандък да сложа мръфки и суджуци. Та целта ми е като сложа вентилатора той да имитира студено.,вентилатора или мезелиците. Ако са мезелиците няма значение къде ще го сложиш /вентилатора/, а размерите според това какво и колко ще слагаш вътре. Дай малко жокер
В момента , тук е около нулата и е страшна мъгла,е в такова време никога няма да изсъхнат мезетата, докато това ЛЯТО изсуших наденица , без да се вмирише...
Студа суши, но ако няма влага,а на вън, сега, в тая влага, какъвто и вентилатор да сложиш,няма да се получи...
По-добре сложи нещата в хладилник,там също ще изсъхнат,макар и по-бавно,но поне няма да са вмиришат..
За сушилня, ако искаш да си направиш,може да използваш готов сандък или да си направиш, с размери прим.50/50/100см, като в долната и горната част има отвори за вентилация,а в долния край сложиш вентилаторна печка(духалка)...
Правиш на два реда за нареждане на суджука/пастърмата, регулираш температурата на духалката на минимум и следиш процеса,а ако времето е топло и няма влага(дъжд/мъгла),ползваш само вентилатор...