• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Jorky - специалист
Chefo77 написа:
Аз пък друго да запитам - защо решихте, че
За пореден път се убеждавам,че в България за съжаление няма живот!
, след като няколко потребители имате проблем от частен характер? Къде са ви жалбите до директора на ЧЕЗ? Къде са ви жалбите до КЗП? Къде са ви жалбите до ДКЕВР? В центъра за клиенти могат да приемат и жалби, не само да дават обяснения, угодни на търтеизма.
Иначе ако само си търсите причина за лошото в България, накриво погледналата ви лелка на спирката също е неприятна...
Направихме цялата махала жалба и я носихме в центъра за клиенти след няколко часа дойде екип и ни размениха само фазите !
Jorky - специалист
hidrazin написа:
+1
Това което виждам на снимките е напрежение в допустимите законни граници - 212-213V. Като падне под 207 - тогава е извън тях.
Определено има нещо нередно с партидите на хотелчето. Или е заявило малка мощност за да мине тънко, или са му отпуснали малка мощност, пък той е решил че може да си дърпа колко иска.
Малко ме съмнява още да е времянка. :? За да запали таблото значи има клиенти и работи. А дали може без акт 16?
И после що били толкова големи сметките по Нова година. От консумация чак таблата си палят. :lol:
:partyman:
P.S. Сега се загледах в таблото. Правено е ляв премръзнал крак.
Имам снимки от 31-ви Декември мисля,че са от 11:30-12:00ч. напрежението беше под 200 волта,а този проблем го имаме още преди да се построи хотелчето!!!
Собственика си има всичко необходимо да е законен хотела това съм сигурен на 100%,защото му идваха куп проверки,данъчни,пожарни и всякакви такива!
hidrazin - майстор
Сигурен съм че е имал всичко необходимо, както и съм почти 100% сигурен че отпуснатата му партида е за 15kW. Нищо ново под небето. Гледал е да "спести" някой лев, а може да са нямали и възможност да му отпуснат повече. Да ама той все пак е решил да го строи, като си е казал, че после ще му мислим. :lol:
Това ли е малкото семейно хотелче? Гледам това е таблото. Кабелите от въпросното табло точно натам отиват?
Малко семейно хотелче
Ще му кажеш на тоя, да вземе да си плати за по-голяма партида, ако има възможност и му отпуснат де. Иначе да минава на дърва и въглища. Защото ако аз съм там и си патя заради него, ще изчакам да му се напълни хотелчето, ще запаля въпросното табло и ще отида някъде на гости за няколко дена. После пак, докато се научи.
Ама то в това село всички гледам хотелиери станали, без да седнат и да си направят сметките. Те са си ги направили де, ама без кръчмаря.
Продължавайте с жалбите и искайте обяснение защо се получава така. Обикновено в клиентския център дават подробно обяснение защо е така,
Jorky - специалист
hidrazin написа:
Сигурен съм че е имал всичко необходимо, както и съм почти 100% сигурен че отпуснатата му партида е за 15kW. Нищо ново под небето. Гледал е да "спести" някой лев, а може да са нямали и възможност да му отпуснат повече. Да ама той все пак е решил да го строи, като си е казал, че после ще му мислим. :lol:
Това ли е малкото семейно хотелче? Гледам това е таблото. Кабелите от въпросното табло точно натам отиват?
Малко семейно хотелче
Ще му кажеш на тоя, да вземе да си плати за по-голяма партида, ако има възможност и му отпуснат де. Иначе да минава на дърва и въглища. Защото ако аз съм там и си патя заради него, ще изчакам да му се напълни хотелчето, ще запаля въпросното табло и ще отида някъде на гости за няколко дена. После пак, докато се научи.
Ама то в това село всички гледам хотелиери станали, без да седнат и да си направят сметките. Те са си ги направили де, ама без кръчмаря.
Продължавайте с жалбите и искайте обяснение защо се получава така. Обикновено в клиентския център дават подробно обяснение защо е така,
Не разбирам много,но е над 15Kw,защото след като му сложиха 32А предпазител и го ограничиха,след 2 часа се върна същия екип и му сложиха 63А предпазител!
Разреши се проблема на комшията след като ходи да се оплаква в центъра за клиенти в г.Разлог,разбира се с нужните документи бях с него,защото исках и аз да се оплача защото и на мен ми ограничиха мощността ,но главния проблем си остана ниското напрежение!Сега в момента е около 210v,но вечерта в 19-20:00 часа ще е пак 180-90v!
Jorky - специалист
Вие не разбирате ли,че проблема с ниското напрежение го има много още от преди да се застрои малкото хотелче с червените букви както го нарече колегата!
Може би в мен е причината,сигурно аз не съм казал,че проблема е от 15 години,а хотелчето(двуетажна къща 150 квадратни метра) е застроено преди 7 или 8 не помня точно!
Разбира се ,че след като се появи ,напрежението почна още повече да спада,но аз си мисля че ЧЕЗ са длъжни да осигурят напрежение от 220 до 240V!
На мен ми писна изгоряха 5 телевизора и 1 лаптоп,а ако почна да броя крушките няма да ми стигнат космите по главата!
Колкото до семейното хотелче,има си и мнофазна и трифазна партида!
Мислех ,че някой може би ще даде съвет,а не всякой да защитава ЧЕЗ.
Благодаря за откровеността все пак. :partyman:
kozl - майстор
Е как да разберем. Първо снимките, които си постнал не показват причината, поради която страдате, примерно да ти изгарят телевизорите. После сам пишеш, че за теб не е толкова важно ограничението в тока, следователно не страдаш от липса на мощност. А друг съвет освен този
Chefo77 написа:
след като няколко потребители имате проблем от частен характер? Къде са ви жалбите до директора на ЧЕЗ? Къде са ви жалбите до КЗП? Къде са ви жалбите до ДКЕВР? В центъра за клиенти могат да приемат и жалби, не само да дават обяснения, угодни на търтеизма.
Иначе ако само си търсите причина за лошото в България, накриво погледналата ви лелка на спирката също е неприятна...
и да си добавиш към по-скъпите уреди стабилизатор на напрежение едва ли е удачен.
Ето един пример от рода на Пъдаря дава, ама царя не дава:
Това е апартаментното табло:
Прикачен файл:
Apart tablo.jpg
А това е главното електромерно табло:
Прикачен файл:
Glavno tablo.jpg
А идеята беше да имаме трифазен ток за трифазни бойлери - ама.......................
nikolson - майстор
Jorky написа:
Вие не разбирате ли,че ... :partyman:
Жорки, аз не съм този, дето би защитавал кое да е ЕРП. Обаче, първият и последният ти пост се различават. В първия пишеш, "айде, аз как да е, ама комшията с хотела...", накрая казваш "изгоряха ми ....". Ако търсиш съвет, как да процедирате, за да си решите проблема е друг въпрос.
stiv1961 - майстор
nikolson написа:
Жорки, аз не съм този, дето би защитавал кое да е ЕРП. Обаче, първият и последният ти пост се различават. В първия пишеш, "айде, аз как да е, ама комшията с хотела...", накрая казваш "изгоряха ми ....". Ако търсиш съвет, как да процедирате, за да си решите проблема е друг въпрос.
Може хотелчето да е негово а да се представя за комшията :-D , знае ли човек :?
hidrazin - майстор
Никой не защитава ЧЕЗ, МЕЗ, БЕЗ .... И вашето ЕРП си има такава услуга - "Измерване качеството на електрическата енергия на ниво НН (продължителност седем денонощия)". Струва 38 лева. Такова направено ли е? Лошото е че няма независим орган за контрол и самите те си го правят. А малко семейно хотелче беше ирония.
ЧЕЗ и всички останали са длъжни да ти осигуряват не 220-240V а от 207 до 253 волта, като е допустимо и да "кляка" до 195V. Вече го писахме? Ти не четеш ли?
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 21#p566510
И как точно ти изгоря лаптопа от ниското напрежение? Също и телевизорите? Те какви бяха, от тези с кинескоп ли? Защото тези 5 телевизора нещо би намирисват на бройка подходяща за малко семейно хотелче. Айде и по-умни сме виждали.
Не знам какво точно отговори очакваш да получиш тук. Минавате си по каналния ред - измерване качеството, жалби, пак жалби, омбудсман..... Слагате си фотоволтаици с акумулатори, собствен генератор, сменяте населеното място...
Jorky - специалист
Нека да заповяда някой от вас,тези които спорите с мен и ме правите собственик на семеен хотел :-D :-D :-D
Казах ви,че не разбирам кой знае колко от тези работи аз съм само на 22 и се захващам за сефте с тези работи именно и затова бях с комшията ми в центъра за клиенти!
Колкото до моята мощност,да нямам претенции да ме ограничат,но утре ако реша на си направя малка работилница с 5 машини в нея на Монофазно напрежение,тогава ли да ходя да се разправям?Не съм на тоя принцип,по-добре късно от колкото никога!
На 30-ти Декември подадохме жалба цялата махала,към която има добавени снимки с ниското напрежение и на 31-ви дойде екип и ние последните който сме на това табло ни вързаха на друга фаза "УЖ" да се повиши напрежението,а то си остана около 200V
Колкото до 5-те телевизора,нещо не ме разбрахте май,те са един и същ ходил 5 пъти на ремонт :)
Все тая,комшията ми 2 къщи над моята се обади и дойдеха да му измерят напрежението беше на 1-ви Януари тази година около 15:30-40 часа,напрежението беше 187V,но не направих снимка,за което съжалявам!
Няма смисъл повече да коментираме
Разбрах какво ме чака де. :)
Другия вариант е да се откажа и да отида на вилата ми там няма ток и ще си живея,като моите предци на свещи,а да може и след като са измислили електричеството и първата батерия да сам с фенерче :-D :-D :-D :shock: :?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Не знам какво да предприемем,моля дайте някакъв съвет!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: