krazz написа: Здрасти, дружеДа, това е линка с видеото и малко снимки от сайта им. Само "горелката" е почти като на колегата ivanovbg - той е с Пз60х60, а на чертежа е Пз80х80. Хич нямам претенции, че съм открил най-удачната и яка печка на света
Ти си направил чертеж на тази ракетна печка : https://www.youtube.com/watch?v=Kjyf4dBViic ....

В сайта им е дадена мощност от 57,928 BTU, което ако не бъркам запетаята с точка е 16.972904 kW <според http://www.stovesonline.co.uk/btu-kw.asp > Т.е. предполагам че в един реален свят <в сайта сигурно са резултати от най-идеалния свят на света

А за това със "течливостта" на пелетите хич не се и бях замислял. Това наистина може да се окаже леко проблемче

И да- факт е че си имат своите недостатъци. Неуправляемо горене<прекалено много или прекалено малко> Дали има или няма пелети в горелката <както вече отбеляза- зависят от самите пелети> Дали ще се запалят, как ще горят...Може ли да има такова нещо, като прекалено много струпани нагъсто пелети и въздуха да преминава по-бавно, съответно да има лошо изгаряне?
Може накрая да се окаже, че "тънката лайстна" си излиза точно дебелата работа и вторични суровини да се сдобият изведнъж със 50 кила желязо

А това за комина- и това си е факт. Аз да питам както се е отворила приказката за комини <може и на други незапознати да им е интересно> Има ли такова нещо като прекалено много тяга? И ако има- как се борим с това? Освен със споменатите в тая тема клапи на комина които да намалят тягата. А ако не тегли? Дали е вариант да се пусне в комина изолирана по някакъв начин тръба <облечена, да кажем с вата за да се задържат топли изходящите газове>, която да "замести" оригиналния комин? Или..?
А по въпроса какво търся- цена или ефективност- по принцип търся най-доброто:) Ниска цена<по възможност да е около 34,56 лв> с максимална ефективност. С чувал пелети да топля 2 дни ~70 квадратни метра апартамент.

Всъщност ми се ще главно да проработи

Ама всичко това ще гледам га го реализирам към пролетта и ше видим...
П.П. Моля да бъда извинен за евентуалните неясноти в писаниците ми- нещо ми се припи доматено сокче и за да не ми е силно го разреждам с водка