Отностно оборотите, да не би моторчето което гледате за 1550 оборота да изглежда така http://vikiwat.com/product/19162/elektr ... 62.4i.html
нищо не се вижда но е само 160 об/мин. има подобни и със 2 об/мин.
Аз повече се чудя, колко трябва да е въртящия момент на мотора?
Дали има смисъл да е механизирано, или и проста ръчна ще върши същата работа когато става въпрос за до 1-2 хляба на ден?
Диаметъра на камъка само производителността ли променя, или и едрината?
В някой клипове мелят на междинна едрина, задължително ли е? Зависи от вида на нарезите върху камъка, или го правят просто за да демонстрират, намалява се времето крайното време за мелене, ако е така, може да се помисли за двуетапна (мелене на 2 нива).
А камъка мисля че си е просто най най най обикновен гранит, такъв от който се правят плотове за кухни, павета и плочки за облицовка и т.н.
А нярязването ако не с длето и чук, само със остро чукче, то със някое дремелче ще стане.
нищо не се вижда но е само 160 об/мин. има подобни и със 2 об/мин.
Аз повече се чудя, колко трябва да е въртящия момент на мотора?
Дали има смисъл да е механизирано, или и проста ръчна ще върши същата работа когато става въпрос за до 1-2 хляба на ден?
Диаметъра на камъка само производителността ли променя, или и едрината?
В някой клипове мелят на междинна едрина, задължително ли е? Зависи от вида на нарезите върху камъка, или го правят просто за да демонстрират, намалява се времето крайното време за мелене, ако е така, може да се помисли за двуетапна (мелене на 2 нива).
А камъка мисля че си е просто най най най обикновен гранит, такъв от който се правят плотове за кухни, павета и плочки за облицовка и т.н.
А нярязването ако не с длето и чук, само със остро чукче, то със някое дремелче ще стане.