Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Аз съм по елементарен , и си говоря за терморегулаторите , а не за поддръжката и там разпоредби :) .Късмет че тук нямаме на главата -Тец ,Газ и темподобни :wink: .
kozl - майстор
VLADO66 написа:
Не е по-евтино и няма отделна тарифа за собствени абонатни-имам преки наблюдения във фирмата.Районния техник ми подшушна че мога да прехвърля абонатната на топлофикация и те да се грижат за поддръжката,ама малко хора го знаели.
Прехвърлена недопре........ Топлофикация не отказва поддръжката, а отказва да купува части. Сиреч ние като купим части те ще ги монтират и поддържат. Ама ми липсват протоколите по прехвърлянето. Обаче задвижката за БГВ си отиде поради това, че нито аз, нито поддръжката от Топлофикация видяхме, че вентила е протекъл и така доволно напоил задвижката, та чак яко ръждясала. Дека е поддръжката - тя да купи нова задвижка. Да, да ама НЕ. Който иска топла вода - кинти да брои. Аз отдавна съм се подготвил за отказ от Топлофикация и то не, че имам супер сметки, а защото системата позволява на комшията да крадне и дава предимство на НАГЛИТЕ. Но това е обща система и отказа става с мнозинство, а на другите НЕ им се отказва, така че съобразявам се с мнозинството и търпя. И със Софийска вода същото, ама там изход за мен НЯМА как да се откажа от водица.
И кво остава да търпя като балък или НАГЛО да прецаквам комшиите? :?
kozl - майстор
В края на миналата година най-сетне след събрания на ЕС, гласуване, бюджети ит.н. вече подменихме контролера със Сименс, вкл. три датчика и вентил за ВОИ. Топлата вода закова по настройка 55 гр. ВОИ е по температурна крива, но при вход от ТЕЦ 63 гр. не можа да вдигне повече от 50 на изхода към радиаторите (дори при спрян кръг за БГВ). При това положение на последните етажи топлоносителя е към 40 градуса и заваляха оплаквания, че след ремонта няма подобрение в радиаторите. А аз не мога да реша проблема. Поне за сега. Като се допитах тук там изразиха мнение, че може би е се е позадръстил топлообменника на ВОИ :?
VLADO66 - майстор
Помпата за ВОИ ако е на Ауто я пусни на МАХ.
kozl - майстор
Ами вече не помня от кога работи на макс и нонстоп - докога ли ще издеяни и пак събрание, убеждаване, събиране на пари............................ Тези от горните етажи сложиха климатици дали ще финансират следващи ремонти :?
VLADO66 - майстор
Ще погледна на служебната абонатна каква е температурата на тецовата вода и ще пиша.
VLADO66 - майстор
Подаваща вода от ТЕЦ-70гр.,връщаща-50гр.Отоплителен контур-подаваща 65гр.,връщаща 50гр.

Тема "Ремонти в Абонатната станция" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: