Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
hidrazin - майстор
lov написа:
След 100-200 години може и да разбереш :lol:
!!! толкова окрякват че и повече тия дръвчета.
От твоите уста - в Божиите уши. :-D Започват да вързват след 18-тата година. То затуй и всички гърци са толкова мързеливи. Бащата сее маслини не за синовете а за внуците. Преди години когато имаше доста пожари там, не можеха да ги изкарат от маслиновите горички. Ако изгорят, ония нищо друго не могат да правят и не умеят.
:partyman:
stiv1961 - майстор
Данчоооо, направи ли преварка, че тук и маслини посяхме и чакаме реколта :-D
Йордан - специалист
stiv1961 написа:
След няколко дена ще я варя-ще сложа пепел,сода ,не знам да сложа ли една зелка
stiv1961 - майстор
Йордан написа:
Не, срежи 3-4 глави лук на четири и непосредствено преди да сложиш капака на казана го намажи обилно с мед/ ама отвътре :-D /
Andri01 - майстор
И да не забравиш мезето до казана,че на другия ден "главата се цепи на 2,всяка половинка по на 7 и всяко парченце боли по своему..." :)
kalin72 - майстор
Йордан написа:
stiv1961 написа:
Аз на такова вино слагам 2 зелки, но българско зеле!(има значение сорта), цепнато на 4. Това е :)
КИМИ - специалист
Гледах един клип- едни французи слагаха върху пращината сурова домашна наденица и после я вадеха като деликатес. :-D Иначе за мазането с мед- дали ще намажеш казана отвътре, отвън или дупето си за ракията нямя значение- разликата е само къде ще е лепкавото.
Неферментирала захар по никакъв начин не може да премине във лулата във вид на алкохол, тя няма и мирис, така че въпроса е приключен.
Krass - майстор
Йордан написа:
stiv1961 написа:
ААА и маруля сложи! Какво ви става бе хора, ракия ли ще правите или манджа? Тоя рекъл, оня казал. #-o
Stefan_62 - майстор
Какво стана с ракията, готова ли е вече :?
Илчо Илиев - майстор
Сигурно са я опукали вече :drinkers:

Преди няколко години имах подобен случай, доста комичен,но ...
Един колега взел да си прави вино от вода,захар и джибри,но...сложил 5л вода на 1 кг захар....да станело повече
Това нещо съответно вкисна, оня слага серниста киселина на няколко пъти,но....
Някой му дал акъл да си направи поне оцет, оня слага и оцетна гъба...
Обаче , накрая ни вино, ни оцет- кисело за вино, сладко за оцет и... типа реши да го изсипе в канала..
Аз на майтап му казах,че ако го свари все някое кило ракия ша изкара,но не се нави и ми го даде, да го правя кот искам...
Вино/оцета беше 45-50л, налях го в казана, сложих няколко пакета сода и газ на огъня...пусна към 10 л добра ракия, която беше обявена за служебна и изпита от колегите :partyman:

Тема "Ракия от кисело вино.." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: