• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 20
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
MIRO_073 - майстор
Junak написа:
hidrazin написа:
И какъв е проблема да си смени оня дъртия бушон в главното табло с друг дето е С ?
:partyman:
Щот май таблото е на ЕРП-то :)
Ми той както го е снимал, ако може да го смени ще е най-добре
Junak - майстор
Недейте! Ако е далеч от трафопоста импеданса може и да не излезе. Не знаем и колко дълъг е кабела от таблото до къщата
hidrazin - майстор
Ами той човека още на 4-та страница питаше дали може да го заключи.
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 60#p570815
Да го сменя с един свестен и това е.
Junak - майстор
hidrazin написа:
Нали затова пиша, че може да е на ЕРП-то. И не е желателно да бута там
MIRO_073 - майстор
hidrazin написа:
Ми тя стана една за три бушона - 8 страници тема :-D
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
И какъв е проблема да си смени оня дъртия бушон в главното табло с друг дето е С ?
Ама ти си мераклия да бъркаш 230V и да работиш под напрежение ли? А таблото, че таблото. Таблото се отваря с една отвертка! Както казах, преди известно време правих една инсталация. Трябваше ми централно да прекъсна електрозахранването и да го пусна след това. Хванах широката отверка, отключих таблото, свърших си работата и го заключих. Те тия ключалки не са ги сложили толкова за "защита", колкото да не може всеки и всяко лапе да пипа вътре и да си играе с предпазителите.
Последна промяна от thinkpad на пон яну 13, 2014 9:54 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
:? Ами не е ясно чий е все още. Ако е след електромера си е негов. Силно ме съмнява някой от ЕРП-то да му е смятал импеданса. Ако въобще ЕРП-то го е слагало де. Пък и то да го е слагало, ако къщата е била запусната или неизползвана са сложили такъв за презастраховка.
Няма как да знаем.
И на тези 8 страници не им се види края. После ще се почне със земното. :-D
brum - майстор
Бушона го нямаше там май. Предполагам са го сложили там заедно с електромера. Иначе достъпа до тоя бушон ще ми е по-лесен от достъпа до вътрешният.

А как се сменя тоя бушон? Щото не вярвам някой да ми спре тока, че да мога на спокойствие да го сменя. А леко ме е шубе да чопля там под напрежение. Пък било то и със 5мм гумени ръкавици...

И за тия криви - има ли чак толкова значение. Предполагам може да направи проблем за разни работи с голям пусков ток. Ама като няма да има мощни консуматори - все тая. Предполагам най-мощните ще са по 2-3 киловата. И няма да са с голям пусков ток (котлони, не мощни електромотори).
MIRO_073 - майстор
Ми тогава слагай три предпазителя крива В и :rock:
thinkpad - майстор
brum написа:
А как се сменя тоя бушон? Щото не вярвам някой да ми спре тока, че да мога на спокойствие да го сменя. А леко ме е шубе да чопля там под напрежение. Пък било то и със 5мм гумени ръкавици...
Предпазителя има точно 2 винта, които се развиват, вади се старият, мушка се новият и се завиват. Облажен си - не са като старите подложки за винтови предпазители, където има голо железо колкото искаш. И все пак, ако не знаеш и не разбираш или те е страх, въобще не се хващай, да не направиш някоя беля. Аз лично работя с изолирани инструменти с изолация разчетена за 1000V, която е доста дебела, а клещите отделно са ми индуктивно закалени. Специално с предпазителя е по-лесно, отколкото да свързваш някакви жици под напрежение, но...абе най-добре недей пипа, ако не си уверен, че няма да светнеш като крушка. А за кривите за предпазители - не ми е интересно да ги чопля. Има много, които вече ги чоплят. Ей за това винтовите са по-добре, щото масово са едни и други няма. :-D
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 20

Тема "Въпроси за табло с предпазители" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: