Още не съм купил машината ,обаче съм на път. Искам да я взема на кредит и днес си пуснах документите ,само ме безпокои ,че като чужденец могат да ме отхвърлят. В такъв случай ще се наложи жена ми да го вземе на изплащане ,тя е тукашна 

Sof написа:Човек, виждам електроди на стилажи и си харесвам едни и ги купувам. Аз на тия купените не им знам спецификации, ти за тези в магазина ме питаш.Добре де, ама като не им знаеш спецификациите как работиш с тях !?
Sof написа:Говоря в общият случай- имаш инвертор и меден електрод ! Като го погледнах си стоеше меден с обмазкаАко се появи някакъв конкретен случай за заваряване на мед,тогава ще му мислиш !Сега за сега остави медните електроди да си стоят на стелажа в магазина ., та ми е несвойствено да хвана и да заварявам тоя метал ей така без газова защитна среда и тнт.
Sof написа:Едва ли като се заварява чугун, всеки майстор дава проби за диагностика в лаборатория и тнт. Пробва и ако стане значи е уцелил.Ми същото е и с неръждаемите електроди -за чугун, пробваш ако стане -стане ,ако не, пробваш с други ! На неръждаемите електроди може да навиеш малко меден кабел.
Та какво се заварява с неръждавейка-чугун какъв ?
Sof написа: С електрод за черно може ли неръждавейка и тнт ?Може ,проблем със заваряването няма,НО после ръждясва !
Та какво се заварява с неръждавейка-чугун какъв ?Е как да знам на какво викаш неръждавейка.....308L, 316L ли са електродите или са високо-легирани с хром? Какво пише на кутията или на електродите? Разликата между тия електроди е голяма.......За чугун трябва чугунени електроди. С неръж или нисколегиран рутил се прави понякога преходен слой от чугун към стомана или обратно....
Мед как ???
Sof написа:А дали е алпака!?Ето една тема в която има доста интересни неща за неръждаемите стомани!
Неръждавейката на мивката примерно лепи магнит и понякога виждам че има точки ръжда по коритото. това обикновено става като изсипя струшки от някакъв метал, които съм пробивал и после като започна да го търкам и измивам към сифона по трудно изчезват разждивите точки, все едно са залепнали за коритото. Абе явно влизат в реакция с желязото в умивалника и залепват от намагнитването ли ?![]()
Та предполагам тази алпака е по-ниско легирана. Докато на тенджерата не се лепи магнит и не залепват железни намагнитени стружки.![]()
Sof написа:А с мед майче никой не е работил ? За запояване е ясна-запойх на бащата стар Тромпет с нишадър-става супер- една скобичка. Ама заваряването е интересно.С медни електроди наистина не съм работил!Но Но ако тези електроди които си намерил са за заваряване на мед ,то предполагам че са за заваряване на по дебели медни плочи !Иначе в бита най често се ползва медна ламарина или медни тръби които достатъчно добре се заваряват по метод ВИГ или с газопламъчно заваряване !
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: