SEV, сигурен ли си, че са гелови? Мисля си, че са AGM или по точно електролитни, но електролита е напоен в киче между плочите и за това не се кандилка.
MamaMy написа:SEV, сигурен ли си, че са гелови? Мисля си, че са AGM или по точно електролитни, но електролита е напоен в киче между плочите и за това не се кандилка.Не съм на сто процента сигурен,не съм специалист.За такива ги купувам(имам предвид гелови),отварял съм капачките от горе след време и вътре "нещото" е с доста гъста консистенция.
п.п не ме домързя и отидох да погледна какъв е акумулатора ми.На него пише Varta amg/vrla tipe
В тази посока поглеждайки в нета ето какъв резултат ми върна:
АБ трето поколение
Като конструкция са херметизирани с абсорбирани сепаратори с електролит. Познати са и като конструирани на базата на AGM-технология. При тях електролитът е абсорбиран от сепаратора в стъклотъкан (Absorbed in Glass Mat), поместена между електродите. Сепараторът представлява елементарна система, в която капилярните сили задържат електролита. При това, електролитът е дозиран в количества, гарантиращи запълване на малките пори. От своя страна, големите пори остават свободни, с което се осигурява циркулация на отделящите се газове.
Като качества AGM батериите са сходни на геловите АБ, с изключение на газообразуването, което е с пъти по-малко. Друга разлика е по-слабото влияние на външната температура. Задължително е използването на специално зарядно устройство, обезпечаващо нестабилност на напрежението по-малко от ±1 %. Следващата крачка в развитието на технологията бе разработването на АБ, в която всички електроди са калциевосъдържащи. Това бе шумно огласено като технология "Са/Са". Освен вяло кипене на електролита, което е възможно да не се случи никога, новите АБ се характеризират и с минимален ток на саморазряд при продължително съхранение.
Характерно за АБ от третото поколение е, че отсъства напълно антимон. Той подобрява електрическите характеристики на АБ, но присъствието му във VRLA АБ е нежелано. След технологията "Са/Са" бяха разработени още два варианта гел АБ. Технологията АGM (Absorptive Glass Mat) също бе развита в посока сепаратор от ултратънки стъклени влакна. Съвременните АGM АБ са по-нечувствителни към колебанията на външната температура, дълготрайни, виброустойчиви. На базата на технологията се изработват АБ, с плоски и със спирални електроди. Последните имат отлични стартови характеристики и минимално вътрешно съпротивление. Основният им недостатък е нежелателното оставяне на незаредена АБ при ниски външни температури.
И аз не знам какъв е,за гелов ми го продадоха ноо...............................