Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
jekasus - майстор
solo5 написа:
когато бях малък, парното работеше на макс, дървената дограма зееше, а аз си ходех по тениска и шорти у нас през зимата
... и никой не се притесняваше за влага :-D
Освен зимата има още три сезона в годината.
chapara - майстор
Лепехме плочките накиснати и мокрехме стените докато започне да тече водата по тях за да няма съсъхване на цимента :!:
Теди - специалист
chapara написа:
Лепехме плочките накиснати и мокрехме стените докато започне да тече водата по тях за да няма съсъхване на цимента :!:
Помня го този момент след което се появиха лепилата и почнахме да ги слагаме като подправка към цимента :-D
chapara - майстор
vladimury написа:
Та не разбрах като се направи замазка на пода кога е редно да се почва лепенето на плочки??? За редене на паркет разбрах кога за фугиране също, но за лепене НЕ. На другия ден ли, другата седмица ли, другия месец ли КОГА??? :?
Лепиш на другия ден и поизчакваш 5-6 дни да просъхне през фугите,после фугираш :wink:
freeqwerty - специалист
chapara написа:

Лепиш на другия ден и поизчакваш 5-6 дни да просъхне през фугите,после фугираш :wink:
Не разбирам,кое трябва да просъхне 5-6 дни.Аз такова нещо не съм виждал никога и никъде.Влагата си заминава по стените,било то итонг,мазилка,бетон,тухла.Ами,ако лепиш на хастар,трябва да чакаш замазката да изсъхне напълно за да фугираш :) Е то ще се проточи цял месец.
solo5 - майстор
freeqwerty написа:
Не разбирам,кое трябва да просъхне 5-6 дни.Аз такова нещо не съм виждал никога и никъде.Влагата си заминава по стените,било то итонг,мазилка,бетон,тухла.
По кои стени си заминава? :?
chapara - майстор
freeqwerty написа:
chapara написа:

Не разбирам,кое трябва да просъхне 5-6 дни.Аз такова нещо не съм виждал никога и никъде.Влагата си заминава по стените,било то итонг,мазилка,бетон,тухла.Ами,ако лепиш на хастар,трябва да чакаш замазката да изсъхне напълно за да фугираш :) Е то ще се проточи цял месец.
Mозайка :roll: Нещу рейса пич ? :wink:
n92420 - помощник
здравейте,

искам да попитам сега по това време на годината при външни температури 3-13 градуса и вътрешна температура от около 5-6 градуса, удачно ли е да се лепят плочки на пода. Имам и подово отопление и ме притеснява дали няма като почна да пускам подовото да се отлепят. Има и вариант да затопля помещението. Моля за съвет незнам как да постъпя.

Благодаря предварително.
chapara - майстор
Може но без да пускаш подовото. Ще затопляш по друг начин. Лепенето с флексово лепило и фуга мин.2 мм :wink:

Тема "Лепене на плочки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: